Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipper Willem Teuben krijgt het aanbod van z’n dromen

AMSTERDAM

Willem Teuben (1856-1929) was schipper op een 50-tons paviljoentjalk toen hij kennis kreeg aan de Oost-Friese boerendochter Engelina (1855-1929) uit Weener. Zij trouwden op 5 februari 1882. Toen Teuben zijn jonge bruid scheep haalde, huilde ze bittere tranen, omdat een huwelijksgeschenk, een eikenhouten kastje, niet door de ingang van het paviljoendek kon.

1 / 1
De Engelina Maria in het Oosterdok te Amsterdam. Inzet: schipper en schipperse Willem en Engelina Teuben. Dit is vermoedelijk het enige beeldmateriaal dat van het echtpaar en het schip bestaat. (Foto collectie Henk Zuur)

De Engelina Maria in het Oosterdok te Amsterdam. Inzet: schipper en schipperse Willem en Engelina Teuben. Dit is vermoedelijk het enige beeldmateriaal dat van het echtpaar en het schip bestaat. (Foto collectie Henk Zuur)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • hennya

    Mooi verhaal, hoe gezond kan het zijn aan boord, zeker nu in de Corona-tijd.
    Dus mensen , voorzichtig in het openbaarvervoer! Je bent daar zo besmet.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook