Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Officier eist 2500 euro boete tegen schipper die spits Coxswain overvoer

ROTTERDAM

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een boete van 2500 euro geëist tegen schipper Jaromir D. (38). Hij stond op zaterdag 26 mei aan het roer van de Belgische tanker Somtrans XIII (135 x 16,85 meter, 6610 ton).

1 / 1
De zwaarbeschadigde Coxswain wordt van de bodem van de Dortsche Kil getakeld. (Archieffoto Schuttevaer)

De zwaarbeschadigde Coxswain wordt van de bodem van de Dortsche Kil getakeld. (Archieffoto Schuttevaer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • auroraspits

  Wat hebben we toch een fraai strafrecht. Wat een lachertje . Daar moet trouwens handel in zitten.. als je je spits maar niet verkocht krijgt . Bied je aan de boete te betalen. Jaag maar naar de kelder . Iemand ??

 • auroraspits

  Wat hebben we toch een fraai strafrecht. Wat een lachertje . Daar moet trouwens handel in zitten.. als je je spits maar niet verkocht krijgt . Bied je aan de boete te betalen. Maar maar naar de kelder . Iemand ??

 • Rienk Abrahamse

  Je zou toch mogen verwachten dat de rederij Somtrans deze schipper volledig financieel tegemoet zou komen. Als je met goedkoop personeel wil varen , die vaak de taal niet eens machtig is, kan je deze situaties verwachten. Het is niet de eerste keer. De Caritas werd op een zelfde manier bijna de grond ingeboord bij de Kreekraksluizen. Dat de overheid niet ingrijpt is onbegrijpelijk.

 • DirkSteenstra

  Dus…. de advocaat stelt dat als je niet aan de kant vaart maar in het midden van het vaarwater, je er als achteropkomend verkeer gewoon over een ander vaartuig heen mag varen. tssss wat een mafkees van een kerel is dat. Je zou toch denken dat je als advocaat je een beetje moet verdiepen in de regels van het bpr voor een verdediging.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook