Werknemers Svitzer in actie voor ‘rechtvaardig loon’

Werknemers op zes boten van sleepbedrijf Svitzer Euromed (Svitzer) in Amsterdam en één in Rotterdam hebben zaterdag 6 april om 14.00 uur voor drie uur het werk stilgelegd. Aanleiding is dat Svitzer het ultimatum dat vakbonden FNV Havens en Nautilus International stelden gisterenmiddag liet verlopen.

Werknemers Svitzer in actie voor ‘rechtvaardig loon’

De bemanningen hebben de boten afgemeerd op de locatie aan de Capriweg in Amsterdam. Eind 2013 verkeerde het sleepbedrijf in financiële nood. Om het bedrijf er weer bovenop te helpen, werken de werknemers van Svitzer sinds 2014 gemiddeld 8,5 uur per week meer, zonder dat ze voor die extra uren worden betaald.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer