Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Drenkeling (18) in haven Stein gevonden

STEIN [update]

Het stoffelijk overschot van een 18-jarige opvarende van een tanker is zondag 12 juli gevonden in de binnenhaven van Stein.

Het slachtoffer, afkomstig uit Bolsward, was met twee andere bemanningsleden van een binnenvaarttanker zaterdagavond rond 22 uur gaan zwemmen. Hij gleed weg tussen de bijboot van de tanker en een ponton, waarbij hij zich mogelijk heeft gestoten en onder water verdween. De brandweer en de politie zochten zaterdagavond naar de drenkeling maar troffen niets aan. De zoekactie werd rond middernacht gestaakt.

Zondag kwam het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie erbij. Met de sonarboot werd al snel iets gevonden bij de invaart van de haven van Stein. Politieduikers troffen daar later inderdaad het stoffelijk overschot aan. De twee overige bemanningsleden van de tanker werden zondag aangehouden voor verhoor, maar weer vrijgelaten. Volgens de politie gaat het om een noodlottig ongeval. (MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook