Ver.di dreigt met verharding van staking

De mededeling van vakbondsbaas Frank Bsirski van Ver.di was keihard. ‘Als het ministerie niet in beweging komt, leggen we het werk in heel Duitsland neer en voor onbepaalde tijd’. Met die woorden sloot Bsirski donderdag in Minden zijn toespraak voor circa 1100 medewerkers van de WSV en ruim 50 Nederlandse en Duitse binnenschippers-met-aanhang af. Voor de laatsten rest nu alleen nog de hoop dat minister Peter Ramsauer zijn toezeggingen zal ondertekenen, of dat het Europese Hof er iets aan doet. Een reportage van Willem de Niet, met video van Hermann Garrelmann.

Ver.di dreigt met verharding van staking

Tegendemonstratie van ruim 50 loeiende, fluitende en roepende binnenschippers

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer