Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ver.di dreigt met verharding van staking

MINDEN

De mededeling van vakbondsbaas Frank Bsirski van Ver.di was keihard. ‘Als het ministerie niet in beweging komt, leggen we het werk in heel Duitsland neer en voor onbepaalde tijd’. Met die woorden sloot Bsirski donderdag in Minden zijn toespraak voor circa 1100 medewerkers van de WSV en ruim 50 Nederlandse en Duitse binnenschippers-met-aanhang af. Voor de laatsten rest nu alleen nog de hoop dat minister Peter Ramsauer zijn toezeggingen zal ondertekenen, of dat het Europese Hof er iets aan doet. Een reportage van Willem de Niet, met video van Hermann Garrelmann.

1 / 8
Ver.di dreigt met verharding van staking

Ver.di dreigt met verharding van staking

Tegendemonstratie van ruim 50 loeiende, fluitende en roepende binnenschippers

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Sulzer Boy

  Gut, Frankie gaat dreigen. Zou deze lafbek dan ook echt Het Nord-Ostsee Kanal plat leggen ? En de WSA See Elbe de Elbe Leitzentrale ( Wal radar can monding tot Hamburg. En de Weser van Radar Roter Sand tot Bremen. Natuurlijk niet. Frankie is Laf. Als Frankie te scherp word , hebben de bedrijven geen job after Ver.di voor hem.
  Zijn maatje Grube werd van de IG Metall naar de DB gelanceerd. Bij Daimler zitten in de R.v.B. ook Vakbondsbonzen.
  Ver.di wil met zijn gepruttel de huidige regering van CDU / FDP ten faveure SPD/Groen en die Linke weg hebben.
  Daarom loopt de staking tot 22 september.( 21 september verkiezing in Duitsland.)
  Ik denk alleen aan Madeleine Thatcher. Premier van England. De Unions ( vakbonden) hielden een stakingsaktie tegen haar beleid voor een landelijke verkiezing en de geschiedenis heeft getoond waar de vakbonden daar nu staan.

 • t m h

  deze mijn heer Bsirski moet zijn centen een keer met werken verdienen

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook