Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Bietenreis naar Hoogkerk

HOOGKERK

Het kleine cruiseschip Zwaantje (40 x 5,60 meter) voer maandag met 24 passagiers én een ontheffing van het Waterschap Noorderzijlvest op een speciale ‘Bietenreis’ door het Hoendiep naar de suikerfabriek op Hoogkerk.

1 / 1
Zwaantje

Zwaantje

Ze werd voorafgegaan door de Emma (ex-Ventura, ex-PWS 17) van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.  Reisorganisator Jaap Boersema van Vereniging ‘De Binnenvaart’ vertelt dat zijn passagiers – oud-schippers, maar ook schipperskinderen die vroeger met hun ouders bieten naar Hoogkerk voeren – met volle teugen genoten. De reis van een week begon zaterdag aan de Schuttevaerkade in Zwolle, ging via de overvolle ‘zeilstad’ Lemmer richting Groningen, door het Hoendiep via Briltil, Enumatil en Vierverlaten naar Hoogkerk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook