Werkschip en platform

Strafrechtelijk onderzoek aanvaring Botlek waar man vermist raakte

Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het ongeluk waarbij een 59-jarige man woensdag tijdens zijn werk in de Botlek in het water belandde, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Rechercheurs van de bijzondere opsporingsdienst van de arbeidsinspectie voeren het onderzoek uit, in opdracht van het Openbaar Ministerie.

Veel hulpdiensten aanwezig in de Botlek. Foto MediaTV

De vermiste man uit Hoogvliet was aan het werk op een boorplatform in het Rotterdamse havengebied toen een werkschip ertegenaan voer. Sindsdien is de man vermist. De veiligheidsregio meldde eerder dat hij waarschijnlijk is overleden.

Een woordvoerster van de arbeidsinspectie kon niet zeggen hoe lang het onderzoek gaat duren.

Strafrechtelijk onderzoek aanvaring Botlek waar man vermist raakte | Schuttevaer.nl
Werkschip en platform

Strafrechtelijk onderzoek aanvaring Botlek waar man vermist raakte

Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het ongeluk waarbij een 59-jarige man woensdag tijdens zijn werk in de Botlek in het water belandde, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Rechercheurs van de bijzondere opsporingsdienst van de arbeidsinspectie voeren het onderzoek uit, in opdracht van het Openbaar Ministerie.

Veel hulpdiensten aanwezig in de Botlek. Foto MediaTV

De vermiste man uit Hoogvliet was aan het werk op een boorplatform in het Rotterdamse havengebied toen een werkschip ertegenaan voer. Sindsdien is de man vermist. De veiligheidsregio meldde eerder dat hij waarschijnlijk is overleden.

Een woordvoerster van de arbeidsinspectie kon niet zeggen hoe lang het onderzoek gaat duren.