AIS-installateurs verwijten RWS en IVW laksheid bij handhaving

Zes gecertificeerde leveranciers en installateurs van AIS-transponders voor de binnenvaart verwijten RWS en IVW laksheid bij het handhaven van de CCR-regels waaraan AIS-installateurs moeten voldoen. Volgens deze regels mogen AIS-transponders alleen worden ingebouwd en gecertificeerd door geautoriseerde bedrijven.

Door Hans Heynen
Het zestal vraagt RWS en IVW daarom in een brandbrief onmiddellijk actie te ondernemen tegen niet gecertificeerde bedrijven die toch AIS-transponders inbouwen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (26)

  • Rectificatie.

    Deze man werkt niet voor RWS maar voor SVC en is ingehuurd, vandaar dat die niet te vinden was bij RWS. En dus ook niet op de loonlijst. Ik heb de man reeds gesproken.

    AIS-specialist Sáad Al Hilli, van RWS Zuid-Holland
    Ik heb via 4 ingangen bij RWS geprobeerd hem te vinden. Wie is die man eigenlijk????? Bij RWS kennen ze hem niet!!
    Zelfs op de loonlijst kunnen ze hem niet vinden. Bizar. AIS@ON4KKP.be

    Berry AIS & RF adviser

    26-07-2010 op 13:29

    Geplaatst door: berry van der Looij op
  • AIS-specialist Sáad Al Hilli, van RWS Zuid-Holland
    Ik heb via 4 ingangen bij RWS geprobeerd hem te vinden. Wie is die man eigenlijk????? Bij RWS kennen ze hem niet!!
    Zelfs op de loonlijst kunnen ze hem niet vinden. Bizar. AIS@ON4KKP.be

    Geplaatst door: Berry AIS & RF adviser op
  • Correctie op mijn voorgaande reactie: acr transponders type nauticast met firmware van VOOR 17-7-2009, zijn NIET CCR gecertificeerde transponders, er zijn er helaas een heel aantal van geinstalleerd. Wie o wie gaat er nieuwe firmware in steken en wie gaat dat betalen? ACR? Foutje mijn kant.

    Ais@on4kkp.be

    Geplaatst door: Berry AIS & RF adviser op
  • betreft RWS reactie in atikel.
    Ik vraag mij dan echt af wat men controleerd? Burocratie of de installatie? Bij mijn controle op 19-7 om 21h40 heb ik 9 vaartuigen van RWS onderzocht en bleek dat GEEN ENKEL vaartuig in orde was, essenciele installatie overtredingen waren: MMSI/callsign/scheepstype/afmetingen/gps antenne offset esenciele bedienings overtredingen: nav status/POB indien varende
    Aanvullend heb ik dan nog 75 in NL geregistreeede
    schepen maar geen enkel schip voldeel aan de primaire installatie eisen, een paar ACR transponders gevonden met niet CCR toegelaten firmware waarschijnlijk hadden die schepen reeds de AIS al aan boord voor de subsidie regeling, ofwel had de installateur de transponders die nog in stock liggen met frimware dd17-7-2009.

    Als we dit niet snel oplossen kan elke installateur straks, alsnog alle 7895 schepen nog maar eens een bezoek brengen om het in orde te brengen.
    Dat zit niet in de marge op de installatie.

    Betreft etherhandhaving door AT: Er zijn veel installatie bedrijven die illegale AIS uitzendingen (rijkwijte mogelijk ver boven de 50km)doen vanuit hun bedrijf zonder daarvoor een vergunning te hebben, testen doen met opgenome GPS data zodat de varende schipper word opgeschrikt door een varend spookschip op zijn ecdis kaart zonder dat die in werkelijk er is, wat een zeer gevaarlijke verkeers situatie kan veroorzaken. Dus het Installatie Bedrijf die dit herhaaldelijk veroorzaakt (eerst gezien op dd7-7-2010) heeft, beken uw schuld en stop onmiddellijk uw uitzendingen, straks verliest ge nog uw CCR erkenning. Dus AT moet strenger optreden tegen alle illegale AIS uitzendingen. met onmiddellijke inningen van 2500€ per overtreding en in beslagname appartuur zoals ze dat ook doen voor FM etherpiraten 0 tolerantie, lik op stuk beleid, schrapping CCR erkenning.

    NOOT SmallBrother Berry is watching you all, And waiting till Big Brother (AT) do his job.

    Ing Berry AIS & RF Adviser

    AIS@ON4KKP.BE

    Geplaatst door: Ing Berry AIS & RF Adviser op
  • @freddy idd ge hebt gelijk, ieder schipper zou een swr meter moeten hebben en weten hoe dit te gebruiken
    @iedereen Maar hoeveel mensen kennen dat ding? de meeste weten niet eens wat SWR betekend, wat slechte SWR tot gevolg geeft op het toestel(ais,marifoon) dan wel op andere toestellen (in directe omgeving van de coaxkabel ,(een klant belde mij: mijn bochtenmeter slaat op tilt als ik de rechter marifoon gebruik. Ik heb hem met de TL-buis test uitgelegd hoe hij zeer snel kan zien welke antenne verandwoordelijk was en even 2 antennes laten wisselen en zo heeft de klant de defekte antenne kunnen vervangen en zijn bochten meter probleem opgelost alsook het bereik was weer normaal, van die slecht werkende marifoon, dit is niet echt om te lachen, maar bittere ernst. Dit soort dingen kun je alleen bedenken als je weet waar je mee bezig bent. Dus mensen vraag de installateur ook eens naar zijn persoonlijk maritiem bedienings certificaat afgeven door AT of BIPT (na een examen gedaan te hebben), 9/10 kun je hem onverrichte zaken terug sturen, de certificaten van AIS-fabrikanten zijn persoonlijk uitgerijkt op naam en niet aan de firma in algemeen, dus iedere installateur moet ook dat kunnen overleggen ter plaatsen. Saab en ACR organiseren geen opleidinging in zulke grote schaal. dus er is nog steeds veel onkunde op de markt. Ik ben dan ook erkend Zendamateur HAREC en in bezit van SRC maritiem bedienings certificaat wat ook voor dscc app noodzakelijk is, AIS behoord eigenlijk ook die categorie, daar niet alleen ch 87h en 88h maar ook ch70 gebruikt wordt, vb MOB message. Verder vergunninghouder maritieme toestellen in de auto waaronder AIS, waaronder het mobiel gebruik, voor oa propagatie/dekkings testen AIS basisstations aan wal.

    Als schipper MOET u naar het bedienings certificaat vragen want zonder mag u geen toelating geven tot gebruik van maritieme communicatie middelen. Owel moet u uw eigen certificaat ter beschikking stellen, dit is te bizar voor woorden.
    Bij telefonisch contact heden met AT bleek dat ze niet op de hoogte te zijn, alsook verontwaardigd van deze gang van zaken.

    Greetz
    Ing Berry van der Looij

    Berry AIS & RF adviser
    AIS@ON4KKP.BE

    Geplaatst door: Berry AIS & RF adviser op
  • tussen instaleren en in bedrijf stellen is altijd nog een verschil. Ik heb voor het instaleren die goudhaantjes niet nodig die toch alleen maar voor mijn voeten lopen. Ik instaleer en een ander mag zorgen dat het werkt. En niemand kan mij dat beletten.

    Geplaatst door: johan op
  • Hallo Allemaal

    Hieruit blijkt maar weer eens,
    “Het is niet zo belangrijk ,uit welke zak het geld komt, het is alleen belangrijk in welke zak het terecht komt.”
    Mensen laat u niet verleiden door de subsidie die erop zit,het is een volkomen achterhaalt ding,zonder toegevoegde waarde.
    Je kunt altijd beter aan de laatste boom hangen,dan aan de eerste.
    Fijne dag nog

    Geplaatst door: Jantina op
  • wij hadden een of andere half gare roemeen aan boord die het kwam installeren nou helemaal geweldig zeg toen ie van boord ging was er geen een marifoon meer die het deed er was zelfs een marifoon kapot door te hoge spanning geweldig die gecertificeerde bedrijven

    Geplaatst door: harm op
  • Dat hele AIS-gebeuren is een grote bende. dat is niet zo erg als het aan de markt wordt overgelaten, want dan lost zich dat vanzelf op. De slechten hebben bij weinig marktdruk minder werk.
    Nu krijgen inefficiënte mensen hun geld uit de belastingpot, daar werkt Nederland niet voor.

    Geplaatst door: henriette op
  • Bij mij is inmiddels een ais geinstalleerd,
    in het kader van de “gratis”regeling, daar zijn
    2 man wel 2 uur incl koffiedrinken mee bezig geweest, zij moesten toen zelfs nog een boormachine gebruiken van mij die hadden ze zelf niet eens bij ik weet en ook een antenne meting
    is niet uitgevoerd door hun (was niet nodig volgens hen) als ik dan zo hoor wat er voor prijzen gerekend worden denk ik dat ik ook maar ais installaties ga installeren ik heb tenslotte
    toch al meer gereedschap dan de installateurs
    en als je dan contact opneemt met de leverancier
    om te vertellen dat er een fout in het systeem
    zit (onjuiste gegevens andere schepen) word je
    eerst niet echt serieus genomen maar na het mailen
    van een displayfoto krijg je eindelijk respons
    en blijkt er een softwareprobleem te zijn en word
    je nieuwe software toegezegd alleen moet je dan
    wel zelf met de ais naar de leverancier deze daar
    achterlaten en later weer ophalen, dus wat betreft
    de service kun je ook net zo goed naar een beunhaas gaan.

    Geplaatst door: arno op
  • Dit is al net zo`n verhaal als met die bochtaanwijzers van radio Holland,je laat de ene girotol gewoon niet meer herkeuren en deze mag dus niet meer straks en dan plak je een ander typenummer erop en je laat deze weer keuren zodat iedereen een nieuwe bochtaanwijzer plus girotol moet aanschaffen terwijl het eigenlijk dezelfde is.Hoezo vernieuwen? Het enigste wat hier vernieuwd wordt zijn de biljetten in de beurs van deze mensen.

    Geplaatst door: GJW op
  • Gewoon zelf installeren die hap als je het ziet zitten.
    Het zou wel goed zijn dat het door een klasse erkende klub werd afgenomen.

    Enn RF boer, kunstje is echt niet zo spannend hoor…

    Geplaatst door: Duh! op
  • Ik heb mailing gehad van die ootenrijkse lerancier. Volgens het uurtarief komt de vonkentrekker met een Bently Arnage of een Maybach voor rijden. De €2100 geldelijke bijdrage gaat bij hun nogeen keer over de kop.
    Dan maak ik graag gebruik van het doe het zelf pakket en adviseer deze dure rakkers hunprijs naar de markt te richten. En niet als een klein kind beginnen te roepen om MAMA overheid,( Mama zijn doe het weer stampvoet stamvoet) Die gemene concurrentie. Dat waren nog eens tijden met verplichte kartels en veels te hoge prijzen .
    Helaas EU heeft oook jullie scheepelectronica boeven met veels te hoge uur tarieven op de korrel.
    Weg gejorist met die lutsers.

    Geplaatst door: zuurbier op
  • Ik begrijp helemaal niets van de reaktie van deze installateurs. Als het over AIS-transponders gaat wordt er uitdrukkelijk bij vermeld dat deze niet bedoeld zijn voor navigatie. Of gaat het alleen maar om geld. Want dan begrijp ik het wel.

    Ik hoop overigens wel dat onze organisaties nu wel goed voor ons opkomen, anders loopt dit weer helemaal uit de hand.

    Geplaatst door: Binnenvaartschipper op
  • @Rene…..Laat dat maar weer eens HEEL duidelijk zijndat er genoeg aan de binnenvaart wordt verdiend
    Maar wat eigenlijk veel erger is in de binnenvaart We weten dat er een wetje aankomt dan reageren we niet…MAAR als het er dan DOOR is dan beginnen we te schreeuwen Wordt dan eerder wakker en doe eerder reageren ….
    Maar goed er zijn zoveel mensen die het een hoogst intressant speeltje vinden Je kan het op je radar beeld invoer en je kan dit maar zou het OOK niet ZONDER DAT kunnen… Inderdaad wees met je beroep bezig en zoek geen reden om een speeltje te moeten installeren Daar hebben we er al genoeg van

    Geplaatst door: Scippersvrouw Maria op
  • tja aan de scheepvaart is meer te verdienen dan ermee te varen!!!!

    Geplaatst door: rené op
  • Berry AIS & RF adviser ik heb erg om je gelachen..en een SWR meter zou elke schipper standaard aan boord moeten hebben.want een coaxkabel kan elke dag breken . te koop voor wel 90 euro.en dan moet je wel twee hele knoppen kunnen bedienen natuurlijk.Maar goed ,ik ben dan ook vanaf nu te huur voor een leuk bedrag.(heb al mijn papieren) zijn het er nu dus zeven of zes..lol..

    Geplaatst door: freddy op
  • Beste mensen IDD het is een stuk RF techniek en dat zou alleen geinstalleerd moge worden door erkende installateurs die ook RF kennis bezitten, en van de 6 sorry 5 want er is er een afgevallen, blijft er niet veel RF kennis over, Welk installatie bedrijf controleerd de antenne installatie op SWR? Een antenne mag nooit geinstalleerd worden zonder SWR controle, Een van de basis principes van de RF techniek. Er word nog steeds veel te veel geprutst met marifoon radar ais en andere RF apparatuur op schepen om maar te zwijgen over 3g netwerk voor HSDPA, Bedrijven zoals OA Werkina weigeren gewoon deftige kabel te laten installeren.
    Ik ben zelf erkend door 3 fabrikanten en kijk de kat uit de boom. Ben zelf ook erkend/vergunninghouder AIS door het BIPT en AT
    Email: AIS@ON4KKP.BE voor meer info indien gewenst.

    DHZ is ten zeerste afte raden.

    Greetz
    Ing Berry van der Looij

    Geplaatst door: Berry AIS & RF adviser op
  • Ouwe achterhaalde restjes uit de zeevaart die nog even voor veel geld met veel overbodige tamtam op binnenschepen “weggezet” wordt door handig lobbyende jongens,geholpen door ambtenaren zonder kennis van zaken waarmee leuke afspraakjes gemaakt worden.Om veilig te varen hebben we mensen nodig die OPLETTEN ofwel met d’r werk bezig zijn, en dáár gaat AIS niets aan verbeteren, integendeel waarschijnlijk.

    Geplaatst door: Rianne op
  • Ik dacht dat onderling afspraken maken verboden was… Nu willen ze met hun zessen de hele markt voor ais gaan regelen. Zielig verhaal is dit. Net een stel kleine kinderen die hun zin niet kunnen krijgen…

    Geplaatst door: Garfield op
  • vaar elke week op westerschelde heb zelf niet zo een AIS MAAR WAT MIJ WEL OPVALT is dat er meer en meer sprake is van zeevaart tegen elkaar of binnenvaart u JE MOET JE AIS eens nakijken want komt er niet op of hij loopt er over of verkeerde koers ligging ik dacht dat dit spul was om de blokkanalen te ontlasten maar wordt drukker door dit gezever

    Geplaatst door: K op
  • niet meer dan commercieel gedoe heb gehoord dat er van de week in werkendam een spook AIS genaamd ram rondvoer als dit de veiligheid niet ingevaar brengt weet ik het ook niet rws ging onderzoek instellen wat als er iets gebeurd was wie neemt de verantwoordelijkheid op als het een verplichting wordt nee ik zie meer nadelen dan voordelen met AIS

    Geplaatst door: K op
  • Aan het aantal schippers die bij MMSI nummer hun ENI nummer invullen, bij IMO nummer ook maar ENI nummer, géén GPS gegevens verzenden, hoort bij installatie ook instruktie naar de schipper toe.

    SchippernaastMathilde

    Geplaatst door: SchippernaastMathilde op
  • Voor de installatie van dat apparaat ben je echt geen monteur nodig. Het instellen van een ADSL modem is meer werk!

    Kortom: GRAAIEN, GRAAIEN, GRAAIEN!!

    Geplaatst door: Handige Harry op
  • ais is nog niet eens verplicht dus al installeer ik m op z’n kop met de antenne in de woning heeft niemand wat mee te maken

    Geplaatst door: harm op
  • Ais-Installateurs wat willen jullie nu eigenlijk. Wilden jullie nu even gaan graaien? En wat een overdreven gedoe over training van personeel. Hoe lang heeft dat geduurd, een uur ? Want zoveel stelt dat niet voor. En je maakt al zoveel winst op een transponder.Dezelfde transponder van dezelfde fabrikant worden buiten jullie 6 om al voor € 750,00 inkl. btw aangeboden.Let op, en hier wordt al aan verdient. Misschien wordt het tijd om hier de NMA eens na te laten kijken.
    En wat de verzekering betreft; als jullie deze aansluiten kunnen jullie dan garanderen dat de transponder 100 % de juiste positie doorgeeft? En mocht het dan fout gaan mogen we dit dan bij jullie claimen?

    Geplaatst door: Binnenvaartondernemer op

Reageer

AIS-installateurs verwijten RWS en IVW laksheid bij handhaving | Schuttevaer.nl

AIS-installateurs verwijten RWS en IVW laksheid bij handhaving

Zes gecertificeerde leveranciers en installateurs van AIS-transponders voor de binnenvaart verwijten RWS en IVW laksheid bij het handhaven van de CCR-regels waaraan AIS-installateurs moeten voldoen. Volgens deze regels mogen AIS-transponders alleen worden ingebouwd en gecertificeerd door geautoriseerde bedrijven.

Door Hans Heynen
Het zestal vraagt RWS en IVW daarom in een brandbrief onmiddellijk actie te ondernemen tegen niet gecertificeerde bedrijven die toch AIS-transponders inbouwen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (26)

  • Rectificatie.

    Deze man werkt niet voor RWS maar voor SVC en is ingehuurd, vandaar dat die niet te vinden was bij RWS. En dus ook niet op de loonlijst. Ik heb de man reeds gesproken.

    AIS-specialist Sáad Al Hilli, van RWS Zuid-Holland
    Ik heb via 4 ingangen bij RWS geprobeerd hem te vinden. Wie is die man eigenlijk????? Bij RWS kennen ze hem niet!!
    Zelfs op de loonlijst kunnen ze hem niet vinden. Bizar. AIS@ON4KKP.be

    Berry AIS & RF adviser

    26-07-2010 op 13:29

    Geplaatst door: berry van der Looij op
  • AIS-specialist Sáad Al Hilli, van RWS Zuid-Holland
    Ik heb via 4 ingangen bij RWS geprobeerd hem te vinden. Wie is die man eigenlijk????? Bij RWS kennen ze hem niet!!
    Zelfs op de loonlijst kunnen ze hem niet vinden. Bizar. AIS@ON4KKP.be

    Geplaatst door: Berry AIS & RF adviser op
  • Correctie op mijn voorgaande reactie: acr transponders type nauticast met firmware van VOOR 17-7-2009, zijn NIET CCR gecertificeerde transponders, er zijn er helaas een heel aantal van geinstalleerd. Wie o wie gaat er nieuwe firmware in steken en wie gaat dat betalen? ACR? Foutje mijn kant.

    Ais@on4kkp.be

    Geplaatst door: Berry AIS & RF adviser op
  • betreft RWS reactie in atikel.
    Ik vraag mij dan echt af wat men controleerd? Burocratie of de installatie? Bij mijn controle op 19-7 om 21h40 heb ik 9 vaartuigen van RWS onderzocht en bleek dat GEEN ENKEL vaartuig in orde was, essenciele installatie overtredingen waren: MMSI/callsign/scheepstype/afmetingen/gps antenne offset esenciele bedienings overtredingen: nav status/POB indien varende
    Aanvullend heb ik dan nog 75 in NL geregistreeede
    schepen maar geen enkel schip voldeel aan de primaire installatie eisen, een paar ACR transponders gevonden met niet CCR toegelaten firmware waarschijnlijk hadden die schepen reeds de AIS al aan boord voor de subsidie regeling, ofwel had de installateur de transponders die nog in stock liggen met frimware dd17-7-2009.

    Als we dit niet snel oplossen kan elke installateur straks, alsnog alle 7895 schepen nog maar eens een bezoek brengen om het in orde te brengen.
    Dat zit niet in de marge op de installatie.

    Betreft etherhandhaving door AT: Er zijn veel installatie bedrijven die illegale AIS uitzendingen (rijkwijte mogelijk ver boven de 50km)doen vanuit hun bedrijf zonder daarvoor een vergunning te hebben, testen doen met opgenome GPS data zodat de varende schipper word opgeschrikt door een varend spookschip op zijn ecdis kaart zonder dat die in werkelijk er is, wat een zeer gevaarlijke verkeers situatie kan veroorzaken. Dus het Installatie Bedrijf die dit herhaaldelijk veroorzaakt (eerst gezien op dd7-7-2010) heeft, beken uw schuld en stop onmiddellijk uw uitzendingen, straks verliest ge nog uw CCR erkenning. Dus AT moet strenger optreden tegen alle illegale AIS uitzendingen. met onmiddellijke inningen van 2500€ per overtreding en in beslagname appartuur zoals ze dat ook doen voor FM etherpiraten 0 tolerantie, lik op stuk beleid, schrapping CCR erkenning.

    NOOT SmallBrother Berry is watching you all, And waiting till Big Brother (AT) do his job.

    Ing Berry AIS & RF Adviser

    AIS@ON4KKP.BE

    Geplaatst door: Ing Berry AIS & RF Adviser op
  • @freddy idd ge hebt gelijk, ieder schipper zou een swr meter moeten hebben en weten hoe dit te gebruiken
    @iedereen Maar hoeveel mensen kennen dat ding? de meeste weten niet eens wat SWR betekend, wat slechte SWR tot gevolg geeft op het toestel(ais,marifoon) dan wel op andere toestellen (in directe omgeving van de coaxkabel ,(een klant belde mij: mijn bochtenmeter slaat op tilt als ik de rechter marifoon gebruik. Ik heb hem met de TL-buis test uitgelegd hoe hij zeer snel kan zien welke antenne verandwoordelijk was en even 2 antennes laten wisselen en zo heeft de klant de defekte antenne kunnen vervangen en zijn bochten meter probleem opgelost alsook het bereik was weer normaal, van die slecht werkende marifoon, dit is niet echt om te lachen, maar bittere ernst. Dit soort dingen kun je alleen bedenken als je weet waar je mee bezig bent. Dus mensen vraag de installateur ook eens naar zijn persoonlijk maritiem bedienings certificaat afgeven door AT of BIPT (na een examen gedaan te hebben), 9/10 kun je hem onverrichte zaken terug sturen, de certificaten van AIS-fabrikanten zijn persoonlijk uitgerijkt op naam en niet aan de firma in algemeen, dus iedere installateur moet ook dat kunnen overleggen ter plaatsen. Saab en ACR organiseren geen opleidinging in zulke grote schaal. dus er is nog steeds veel onkunde op de markt. Ik ben dan ook erkend Zendamateur HAREC en in bezit van SRC maritiem bedienings certificaat wat ook voor dscc app noodzakelijk is, AIS behoord eigenlijk ook die categorie, daar niet alleen ch 87h en 88h maar ook ch70 gebruikt wordt, vb MOB message. Verder vergunninghouder maritieme toestellen in de auto waaronder AIS, waaronder het mobiel gebruik, voor oa propagatie/dekkings testen AIS basisstations aan wal.

    Als schipper MOET u naar het bedienings certificaat vragen want zonder mag u geen toelating geven tot gebruik van maritieme communicatie middelen. Owel moet u uw eigen certificaat ter beschikking stellen, dit is te bizar voor woorden.
    Bij telefonisch contact heden met AT bleek dat ze niet op de hoogte te zijn, alsook verontwaardigd van deze gang van zaken.

    Greetz
    Ing Berry van der Looij

    Berry AIS & RF adviser
    AIS@ON4KKP.BE

    Geplaatst door: Berry AIS & RF adviser op
  • tussen instaleren en in bedrijf stellen is altijd nog een verschil. Ik heb voor het instaleren die goudhaantjes niet nodig die toch alleen maar voor mijn voeten lopen. Ik instaleer en een ander mag zorgen dat het werkt. En niemand kan mij dat beletten.

    Geplaatst door: johan op
  • Hallo Allemaal

    Hieruit blijkt maar weer eens,
    “Het is niet zo belangrijk ,uit welke zak het geld komt, het is alleen belangrijk in welke zak het terecht komt.”
    Mensen laat u niet verleiden door de subsidie die erop zit,het is een volkomen achterhaalt ding,zonder toegevoegde waarde.
    Je kunt altijd beter aan de laatste boom hangen,dan aan de eerste.
    Fijne dag nog

    Geplaatst door: Jantina op
  • wij hadden een of andere half gare roemeen aan boord die het kwam installeren nou helemaal geweldig zeg toen ie van boord ging was er geen een marifoon meer die het deed er was zelfs een marifoon kapot door te hoge spanning geweldig die gecertificeerde bedrijven

    Geplaatst door: harm op
  • Dat hele AIS-gebeuren is een grote bende. dat is niet zo erg als het aan de markt wordt overgelaten, want dan lost zich dat vanzelf op. De slechten hebben bij weinig marktdruk minder werk.
    Nu krijgen inefficiënte mensen hun geld uit de belastingpot, daar werkt Nederland niet voor.

    Geplaatst door: henriette op
  • Bij mij is inmiddels een ais geinstalleerd,
    in het kader van de “gratis”regeling, daar zijn
    2 man wel 2 uur incl koffiedrinken mee bezig geweest, zij moesten toen zelfs nog een boormachine gebruiken van mij die hadden ze zelf niet eens bij ik weet en ook een antenne meting
    is niet uitgevoerd door hun (was niet nodig volgens hen) als ik dan zo hoor wat er voor prijzen gerekend worden denk ik dat ik ook maar ais installaties ga installeren ik heb tenslotte
    toch al meer gereedschap dan de installateurs
    en als je dan contact opneemt met de leverancier
    om te vertellen dat er een fout in het systeem
    zit (onjuiste gegevens andere schepen) word je
    eerst niet echt serieus genomen maar na het mailen
    van een displayfoto krijg je eindelijk respons
    en blijkt er een softwareprobleem te zijn en word
    je nieuwe software toegezegd alleen moet je dan
    wel zelf met de ais naar de leverancier deze daar
    achterlaten en later weer ophalen, dus wat betreft
    de service kun je ook net zo goed naar een beunhaas gaan.

    Geplaatst door: arno op
  • Dit is al net zo`n verhaal als met die bochtaanwijzers van radio Holland,je laat de ene girotol gewoon niet meer herkeuren en deze mag dus niet meer straks en dan plak je een ander typenummer erop en je laat deze weer keuren zodat iedereen een nieuwe bochtaanwijzer plus girotol moet aanschaffen terwijl het eigenlijk dezelfde is.Hoezo vernieuwen? Het enigste wat hier vernieuwd wordt zijn de biljetten in de beurs van deze mensen.

    Geplaatst door: GJW op
  • Gewoon zelf installeren die hap als je het ziet zitten.
    Het zou wel goed zijn dat het door een klasse erkende klub werd afgenomen.

    Enn RF boer, kunstje is echt niet zo spannend hoor…

    Geplaatst door: Duh! op
  • Ik heb mailing gehad van die ootenrijkse lerancier. Volgens het uurtarief komt de vonkentrekker met een Bently Arnage of een Maybach voor rijden. De €2100 geldelijke bijdrage gaat bij hun nogeen keer over de kop.
    Dan maak ik graag gebruik van het doe het zelf pakket en adviseer deze dure rakkers hunprijs naar de markt te richten. En niet als een klein kind beginnen te roepen om MAMA overheid,( Mama zijn doe het weer stampvoet stamvoet) Die gemene concurrentie. Dat waren nog eens tijden met verplichte kartels en veels te hoge prijzen .
    Helaas EU heeft oook jullie scheepelectronica boeven met veels te hoge uur tarieven op de korrel.
    Weg gejorist met die lutsers.

    Geplaatst door: zuurbier op
  • Ik begrijp helemaal niets van de reaktie van deze installateurs. Als het over AIS-transponders gaat wordt er uitdrukkelijk bij vermeld dat deze niet bedoeld zijn voor navigatie. Of gaat het alleen maar om geld. Want dan begrijp ik het wel.

    Ik hoop overigens wel dat onze organisaties nu wel goed voor ons opkomen, anders loopt dit weer helemaal uit de hand.

    Geplaatst door: Binnenvaartschipper op
  • @Rene…..Laat dat maar weer eens HEEL duidelijk zijndat er genoeg aan de binnenvaart wordt verdiend
    Maar wat eigenlijk veel erger is in de binnenvaart We weten dat er een wetje aankomt dan reageren we niet…MAAR als het er dan DOOR is dan beginnen we te schreeuwen Wordt dan eerder wakker en doe eerder reageren ….
    Maar goed er zijn zoveel mensen die het een hoogst intressant speeltje vinden Je kan het op je radar beeld invoer en je kan dit maar zou het OOK niet ZONDER DAT kunnen… Inderdaad wees met je beroep bezig en zoek geen reden om een speeltje te moeten installeren Daar hebben we er al genoeg van

    Geplaatst door: Scippersvrouw Maria op
  • tja aan de scheepvaart is meer te verdienen dan ermee te varen!!!!

    Geplaatst door: rené op
  • Berry AIS & RF adviser ik heb erg om je gelachen..en een SWR meter zou elke schipper standaard aan boord moeten hebben.want een coaxkabel kan elke dag breken . te koop voor wel 90 euro.en dan moet je wel twee hele knoppen kunnen bedienen natuurlijk.Maar goed ,ik ben dan ook vanaf nu te huur voor een leuk bedrag.(heb al mijn papieren) zijn het er nu dus zeven of zes..lol..

    Geplaatst door: freddy op
  • Beste mensen IDD het is een stuk RF techniek en dat zou alleen geinstalleerd moge worden door erkende installateurs die ook RF kennis bezitten, en van de 6 sorry 5 want er is er een afgevallen, blijft er niet veel RF kennis over, Welk installatie bedrijf controleerd de antenne installatie op SWR? Een antenne mag nooit geinstalleerd worden zonder SWR controle, Een van de basis principes van de RF techniek. Er word nog steeds veel te veel geprutst met marifoon radar ais en andere RF apparatuur op schepen om maar te zwijgen over 3g netwerk voor HSDPA, Bedrijven zoals OA Werkina weigeren gewoon deftige kabel te laten installeren.
    Ik ben zelf erkend door 3 fabrikanten en kijk de kat uit de boom. Ben zelf ook erkend/vergunninghouder AIS door het BIPT en AT
    Email: AIS@ON4KKP.BE voor meer info indien gewenst.

    DHZ is ten zeerste afte raden.

    Greetz
    Ing Berry van der Looij

    Geplaatst door: Berry AIS & RF adviser op
  • Ouwe achterhaalde restjes uit de zeevaart die nog even voor veel geld met veel overbodige tamtam op binnenschepen “weggezet” wordt door handig lobbyende jongens,geholpen door ambtenaren zonder kennis van zaken waarmee leuke afspraakjes gemaakt worden.Om veilig te varen hebben we mensen nodig die OPLETTEN ofwel met d’r werk bezig zijn, en dáár gaat AIS niets aan verbeteren, integendeel waarschijnlijk.

    Geplaatst door: Rianne op
  • Ik dacht dat onderling afspraken maken verboden was… Nu willen ze met hun zessen de hele markt voor ais gaan regelen. Zielig verhaal is dit. Net een stel kleine kinderen die hun zin niet kunnen krijgen…

    Geplaatst door: Garfield op
  • vaar elke week op westerschelde heb zelf niet zo een AIS MAAR WAT MIJ WEL OPVALT is dat er meer en meer sprake is van zeevaart tegen elkaar of binnenvaart u JE MOET JE AIS eens nakijken want komt er niet op of hij loopt er over of verkeerde koers ligging ik dacht dat dit spul was om de blokkanalen te ontlasten maar wordt drukker door dit gezever

    Geplaatst door: K op
  • niet meer dan commercieel gedoe heb gehoord dat er van de week in werkendam een spook AIS genaamd ram rondvoer als dit de veiligheid niet ingevaar brengt weet ik het ook niet rws ging onderzoek instellen wat als er iets gebeurd was wie neemt de verantwoordelijkheid op als het een verplichting wordt nee ik zie meer nadelen dan voordelen met AIS

    Geplaatst door: K op
  • Aan het aantal schippers die bij MMSI nummer hun ENI nummer invullen, bij IMO nummer ook maar ENI nummer, géén GPS gegevens verzenden, hoort bij installatie ook instruktie naar de schipper toe.

    SchippernaastMathilde

    Geplaatst door: SchippernaastMathilde op
  • Voor de installatie van dat apparaat ben je echt geen monteur nodig. Het instellen van een ADSL modem is meer werk!

    Kortom: GRAAIEN, GRAAIEN, GRAAIEN!!

    Geplaatst door: Handige Harry op
  • ais is nog niet eens verplicht dus al installeer ik m op z’n kop met de antenne in de woning heeft niemand wat mee te maken

    Geplaatst door: harm op
  • Ais-Installateurs wat willen jullie nu eigenlijk. Wilden jullie nu even gaan graaien? En wat een overdreven gedoe over training van personeel. Hoe lang heeft dat geduurd, een uur ? Want zoveel stelt dat niet voor. En je maakt al zoveel winst op een transponder.Dezelfde transponder van dezelfde fabrikant worden buiten jullie 6 om al voor € 750,00 inkl. btw aangeboden.Let op, en hier wordt al aan verdient. Misschien wordt het tijd om hier de NMA eens na te laten kijken.
    En wat de verzekering betreft; als jullie deze aansluiten kunnen jullie dan garanderen dat de transponder 100 % de juiste positie doorgeeft? En mocht het dan fout gaan mogen we dit dan bij jullie claimen?

    Geplaatst door: Binnenvaartondernemer op

Reageer