Franse schippers gaan blokkeren

De Franse schippersorganisatie La Glissoire heeft aangekondigd dat er met ingang van maandag 26 april blokkades gevormd zullen worden aan Lille, Douai, Fresnes en Watten.

De Franse Staatssecretaris van Transport, Dominique Bussereau, heeft namelijk nog geen bevredigend antwoord gegeven op de eis van La Glissoire om invoering en handhaving van een kostprijswet. Er is ook sprake van acties op de Moezel en Seine.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (16)

  • Uit verschillende reacties bij elkaar genomen zegt de een geen actie want dat werkt niet.De ander roept vrije markt heeft ook bewezen dat het niet werkt kijk maar naar de graaipolitiek.Natuurlijk krijgt de crisis de schuld lekker makkelijk afschuiven(je kop in het zand steken).Ik ben er bang voor dat gezien de reactie van nog maar een heel klein deel van de schippers die zo uiteen lopen er helemaal niets van terecht komt.Aangezien er in het verleden door sommigen nog geprobeerd is mensen duidelijk te maken dat een vrije markt niet werkt en die eigenlijk belachelijk gevonden zijn je nu niet moet verwachten dat die nu gelijk meedoen.Ja ja je moet een punt achter het verleden zetten dat is ook zo maar vergeet niet dat er mensen gekwetst zijn en er zelfs op neer gekeken is waarvan er nu in de problemen zitten.Ik hoop echt dat er een zinvolle oplossing gezocht gaat worden,maar ik loop niet als eerste mee en ben ook niet tegen dat er iets gedaan wordt.Maar voor wie er wat geregeld zou moeten worden die varen nu weer heel hard misschien toch dat lichtpuntje weer te hebben gezien.(Of juist niet en interesseert het ze niet meer).Eenheid zou zo mooi zijn en ik hoop van harte dat al die mensen die zeggen de oplossing te weten eens met elkaar naar een standpunt werken dat moet kunnen we willen allemaal een fatsoenlijk bestaan wat voor vlag je ook vaart.En niet allemaal losse flodders afschieten want er is tot nu toe niks maar dan ook niks bereikt alleen is er geld over de balk gesmeten v.b.crisisberaad en zo zijn er nog wel voorbeelden te noemen.Mensen wat gaan we doen?

    Geplaatst door: mvg Bg op
  • Bom erop zeker op die blokkades,lost de overcapaciteit ook weer beetje op!

    Geplaatst door: bommenwerper op
  • als je het doet moet je gelijk heel de binnenvaart plat leggen. laat ze maar proberen om alles via weg en spoor te laten doen. dan komen ze er achter dat ze niet zonder ons kunnen.

    Geplaatst door: ander studentje op
  • Vind dat er maar bar weinig animo voor is,kan best met zijn allen iets opzetten lijkt mij,actie ondernemen,en niet op een ander afwachten,geen agresivieteit,geen bussen teer gooien,willen mensen varen,varen ze maar via de lek of nederrijn omhoog,gorkum gaat dicht.

    Geplaatst door: johan op
  • ja weer eens niet met elkaar eens nu de mensen die voor gaan succes gewenst van mij

    Geplaatst door: schouten op
  • Je hebt bij nader inzien toch gelijk P. Je hebt de generatie die het allemaal wel best vind, zij hebben hun bijdrage geleverd bijna 20 jaar geleden en ik geef ze groot gelijk. Dan heb je de tweede generatie, de generatie die alleen maar denkt aan schepen met mooie mastjes en strakke stuurhutten, de generatie die geen benul van geld hebben, ze hebben immers een groot schip met de mooie mast en het strakke stuurhutje. Interesseert hun het dat slecht gaat schijnbaar niet, want het zijn meestal die schepen die het hardst varen, die hebben geen tijd om de boel voor een paar weken zo nodig maanden neer te leggen. Dus conclusie: meneer P heeft gelijk en we kloten gewoon 3 jaar verder.

    Geplaatst door: studentje op
  • studentje ik vaar 30 jaar heb al genoeg ondernomen .laat een ander het inderdaad nu maar doen ik vaar lekker door .en als ze met teer gaan gooien roep dan even pak ik een rolletje om het uit te strijken .
    veel succes maar zonder mij

    Geplaatst door: p op
  • @P, nee als iedereen jou mentaliteit heeft, wordt het inderdaad WÉÉR helemaal niks. Als iedereen nou gewoon eens zegt die Franse hebben gelijk ik ga mijn schip ook maar eens dwarsleggen, maar nee. We gaan weer lopen zeiken dat het niks wordt en we kloten lekker verder. Je kan je ook bedenken dat je weinig te verliezen heb. Of je kloot zo nog 3 jaar door of je gooit hem nou dwars in de hoop dat het wel wat opleverd in plaats van ideën van andere af lopen zeiken, want zelf kom je ook niet met een of ander strak plan wat de problemen op zou kunnen lossen. Ik hoop dat dit mensen aanspoort om de Franse te ondersteunen in hun actie.

    Geplaatst door: studentje op
  • onzin dit wordt ook niks

    Geplaatst door: p op
  • En vertel mij nou eens waarom wij hollanders dit niet zouden kunnen doen???????????Wie o wie
    >
    Ook Belgen klaar voor acties

    25-04-2010 20:27
    In navolging van hun Franse collega’s maken ook Belgische schippers zich op om actie te voeren. De Franse schippersorganisatie La Glissoire wil vanaf morgen (maandag 26 april) de scheepvaart aan de Belgisch-Franse grens en op de verbinding naar de haven van Duinkerken blokkeren. Daarmee willen de schippers ‘de uitbuiting van het vervoer over water’ een halt toeroepen.

    Ze vragen hun overheid de voorwaarden te creëren waardoor werken beneden de kostprijs – ook voor andere transportmodi – verboden wordt. Ook willen ze dat in alle Europese lidstaten dezelfde omstandigheden worden geschapen. “Zodat er een einde komt aan de schandalige concurrentievervalsing die plaatsvindt ten nadele van de beroepsvaart.” De Franse schippers hebben hun Europese beroepsgenoten gevraagd mee te doen en zich sterk te maken voor dezelfde eisen.

    Crisis aanmelden
    Volgens Karel Verberght (VBR) hebben in België enkele eigenaren van schepen van 100 meter en groter zich gegroepeerd om in actie te komen als in Noord-Frankrijk de boel plat gaat. Men wil dan tijdelijk ook in Vlaanderen een gelijkaardige actie starten.
    “Toen bleek dat de EU geen gevolg zou geven aan het aanmelden van de crisis door Nederland, en België noch Duitsland het voorbeeld van Nederland zou volgen, hebben enkele Belgische collega’s de boeken moeten neerleggen. Er liggen er enkele geïmmobiliseerd in het Antwerpse. Men beseft dat anderen zullen volgen.“

    Het eisenpakket van de Belgische schippers is ongeveer identiek aan dat van hun Franse collega’s:
    • Een wet die ervoor zorgt dat er niet onder kostprijs kan gevaren worden.
    • België moet versneld de crisis aanmelden zodat er op EU-niveau maatregelen kunnen volgen.

    Geplaatst door: johan op
  • Inderdaad schippersvrouw,dicht die handel,en niks geen schepen erdoor laten,ook geen vaste containerdiensten of dat soort onzin,gewoon dicht die handel bij gorkum.
    En niks we moeten vechten voor samenwerkingsverbanden etc…..dat schiet allemaal niet op,kun je nog voor een ander bloeden,werk is er genoeg mensen,alleen word niet betaald,en word een hoop zo lang mogelijk vastgehouden……

    Geplaatst door: johan op
  • De Franse schippers kunnen hun hele bezit verliezen en die gaan er gewoon voor…. De Nederlanders zijn schreeuwers met LUCHT miljoenen en zij doen verder niets want zij denken dat ze “goed” zitten en laten het dus gelaten over hun heen komen want er wordt gedacht dat anderen wel zorgen dat het goed gaat komen Maar op deze manier komt het echt niet (meer) goed
    De Nederlanders moeten zich schamen Ik dacht dat de Hollanders een handelsgeest hadden …ja hadden…. Nee de Nederlanders helpen anderen liever naar de andere wereld
    Ik schaam me voor dat ik een Nederlander ben…

    Geplaatst door: schippersvrouw maria op
  • @Iemand die het zat is en blokkade voorstander.Hoe denk U dat te organiseren? Welke organisatie staat er achter een aktie? Welke organisatie kan een aktie financieel ondersteunen? Op dit moment heeft ook nog niemand zich opgeworpen een aktie te gaan op zetten. Wat is het eisenpakket als je een aktie gaat beginnen? Ik ga er van uit dat je meer inkomen wilt hebben. Op wat voor manier kun je meer inkomen krijgen? Ga je voor samenwerkingsverbanden,ga je voor toer beurt,ga je voor toerbeurt in samenwerkingsverband? Je moet wat eisen om mensen achter je te krijgen. Aan wie ga je het eisen? Aan de overheid,aan de bevrachter? Van wie verwacht je dat ze achter de aktie staan? De mensen die binnenlands noord-zuid varen,de mensen die binnenlands noord-zuid en de rijn varen,de mensen die de Rijnvaart doen? Ik weet niet of dat U het weet maar er is nog al wat oudzeer over van 1993. Toen zijn die mensen die in de aktie lagen aardig afgezeikt door de rijnvaart(met dat ze suffe bankzitters waren,dat ze geen ondernemer zouden zijn,dat het criminelen waren,en nog veel meer). Maar je ziet maar wat er van komt om alles weg te geven. Die mensen in 1993 hadden een voor uitziende blik. Die mensen wisten dat dit kon gebeuren. En bij die mensen zit de meeste aktie ervaring. Maar ik denk zomaar dat die mensen er niet zo veel zin meer in hebben. Dus nu zal de aktie opgezet moeten worden door de Rijnvaarder, onze top ondernemers.Maar ik persoonlijk denk dat daar niet veel van terecht komt. Heel veel van die mensen zijn mensen zonder gemeenschapszin, dat zijn individualisten. Dat zijn ook geen mensen die inschatten dat een aktie zo maar eens 4 tot 8 weken zou kunnen duren. Dat zijn mensen die het positief inschatten. En als het telang zou gaan duren, het bijltje er snel bijneerlegt. Maar ik hoop dat ik het helemaal mis heb. En dat er in Nederland en Belgie een hele grote schippersaktie gaat beginnen, opgezet door de rijnvaart. En ondersteunt door katoor binnenvaart en de CBOB.(ach weet U,ik zat even wat te dagdromen)

    Geplaatst door: MVG JR op
  • @ ikke

    en wat hebben we bereikt met geen actie’s??

    er wordt alleen maar geluld maar gebeurd niets .
    laten we even niet vergeten dat we dadelijk 2 jaar in crisis zitten.
    massa faillisementen zijn uitgebleven door de steun van de banken maar dat iedereen de bodem van zijn portomenee al heel lang in zicht heeft.
    uit de politiek komt niets eubo wordt niks.
    dus laatste kans gewoon dicht die zooi.

    Geplaatst door: blokkade voorstander op
  • waarom doe wij niet mee in nederland? kunnen we echt niets organiseren? is er animo voor? meld je dan aan misschien kunnen we wat opzetten

    Geplaatst door: iemand die het zat is op
  • Nou laten we er van uit gaan dat het maandag 26 april is .
    Het is niet dat ik tegen blokkades ben maar het enige wat we hebben bereikt met alle acties in afgelopen jaren is dat we zijn aanbeland in de situatie waar we nu in zitten en iedereen weet hoe die is .
    Maar wens men Franse collega’s veel succes

    Geplaatst door: ikke op

Reageer

Franse schippers gaan blokkeren | Schuttevaer.nl

Franse schippers gaan blokkeren

De Franse schippersorganisatie La Glissoire heeft aangekondigd dat er met ingang van maandag 26 april blokkades gevormd zullen worden aan Lille, Douai, Fresnes en Watten.

De Franse Staatssecretaris van Transport, Dominique Bussereau, heeft namelijk nog geen bevredigend antwoord gegeven op de eis van La Glissoire om invoering en handhaving van een kostprijswet. Er is ook sprake van acties op de Moezel en Seine.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (16)

  • Uit verschillende reacties bij elkaar genomen zegt de een geen actie want dat werkt niet.De ander roept vrije markt heeft ook bewezen dat het niet werkt kijk maar naar de graaipolitiek.Natuurlijk krijgt de crisis de schuld lekker makkelijk afschuiven(je kop in het zand steken).Ik ben er bang voor dat gezien de reactie van nog maar een heel klein deel van de schippers die zo uiteen lopen er helemaal niets van terecht komt.Aangezien er in het verleden door sommigen nog geprobeerd is mensen duidelijk te maken dat een vrije markt niet werkt en die eigenlijk belachelijk gevonden zijn je nu niet moet verwachten dat die nu gelijk meedoen.Ja ja je moet een punt achter het verleden zetten dat is ook zo maar vergeet niet dat er mensen gekwetst zijn en er zelfs op neer gekeken is waarvan er nu in de problemen zitten.Ik hoop echt dat er een zinvolle oplossing gezocht gaat worden,maar ik loop niet als eerste mee en ben ook niet tegen dat er iets gedaan wordt.Maar voor wie er wat geregeld zou moeten worden die varen nu weer heel hard misschien toch dat lichtpuntje weer te hebben gezien.(Of juist niet en interesseert het ze niet meer).Eenheid zou zo mooi zijn en ik hoop van harte dat al die mensen die zeggen de oplossing te weten eens met elkaar naar een standpunt werken dat moet kunnen we willen allemaal een fatsoenlijk bestaan wat voor vlag je ook vaart.En niet allemaal losse flodders afschieten want er is tot nu toe niks maar dan ook niks bereikt alleen is er geld over de balk gesmeten v.b.crisisberaad en zo zijn er nog wel voorbeelden te noemen.Mensen wat gaan we doen?

    Geplaatst door: mvg Bg op
  • Bom erop zeker op die blokkades,lost de overcapaciteit ook weer beetje op!

    Geplaatst door: bommenwerper op
  • als je het doet moet je gelijk heel de binnenvaart plat leggen. laat ze maar proberen om alles via weg en spoor te laten doen. dan komen ze er achter dat ze niet zonder ons kunnen.

    Geplaatst door: ander studentje op
  • Vind dat er maar bar weinig animo voor is,kan best met zijn allen iets opzetten lijkt mij,actie ondernemen,en niet op een ander afwachten,geen agresivieteit,geen bussen teer gooien,willen mensen varen,varen ze maar via de lek of nederrijn omhoog,gorkum gaat dicht.

    Geplaatst door: johan op
  • ja weer eens niet met elkaar eens nu de mensen die voor gaan succes gewenst van mij

    Geplaatst door: schouten op
  • Je hebt bij nader inzien toch gelijk P. Je hebt de generatie die het allemaal wel best vind, zij hebben hun bijdrage geleverd bijna 20 jaar geleden en ik geef ze groot gelijk. Dan heb je de tweede generatie, de generatie die alleen maar denkt aan schepen met mooie mastjes en strakke stuurhutten, de generatie die geen benul van geld hebben, ze hebben immers een groot schip met de mooie mast en het strakke stuurhutje. Interesseert hun het dat slecht gaat schijnbaar niet, want het zijn meestal die schepen die het hardst varen, die hebben geen tijd om de boel voor een paar weken zo nodig maanden neer te leggen. Dus conclusie: meneer P heeft gelijk en we kloten gewoon 3 jaar verder.

    Geplaatst door: studentje op
  • studentje ik vaar 30 jaar heb al genoeg ondernomen .laat een ander het inderdaad nu maar doen ik vaar lekker door .en als ze met teer gaan gooien roep dan even pak ik een rolletje om het uit te strijken .
    veel succes maar zonder mij

    Geplaatst door: p op
  • @P, nee als iedereen jou mentaliteit heeft, wordt het inderdaad WÉÉR helemaal niks. Als iedereen nou gewoon eens zegt die Franse hebben gelijk ik ga mijn schip ook maar eens dwarsleggen, maar nee. We gaan weer lopen zeiken dat het niks wordt en we kloten lekker verder. Je kan je ook bedenken dat je weinig te verliezen heb. Of je kloot zo nog 3 jaar door of je gooit hem nou dwars in de hoop dat het wel wat opleverd in plaats van ideën van andere af lopen zeiken, want zelf kom je ook niet met een of ander strak plan wat de problemen op zou kunnen lossen. Ik hoop dat dit mensen aanspoort om de Franse te ondersteunen in hun actie.

    Geplaatst door: studentje op
  • onzin dit wordt ook niks

    Geplaatst door: p op
  • En vertel mij nou eens waarom wij hollanders dit niet zouden kunnen doen???????????Wie o wie
    >
    Ook Belgen klaar voor acties

    25-04-2010 20:27
    In navolging van hun Franse collega’s maken ook Belgische schippers zich op om actie te voeren. De Franse schippersorganisatie La Glissoire wil vanaf morgen (maandag 26 april) de scheepvaart aan de Belgisch-Franse grens en op de verbinding naar de haven van Duinkerken blokkeren. Daarmee willen de schippers ‘de uitbuiting van het vervoer over water’ een halt toeroepen.

    Ze vragen hun overheid de voorwaarden te creëren waardoor werken beneden de kostprijs – ook voor andere transportmodi – verboden wordt. Ook willen ze dat in alle Europese lidstaten dezelfde omstandigheden worden geschapen. “Zodat er een einde komt aan de schandalige concurrentievervalsing die plaatsvindt ten nadele van de beroepsvaart.” De Franse schippers hebben hun Europese beroepsgenoten gevraagd mee te doen en zich sterk te maken voor dezelfde eisen.

    Crisis aanmelden
    Volgens Karel Verberght (VBR) hebben in België enkele eigenaren van schepen van 100 meter en groter zich gegroepeerd om in actie te komen als in Noord-Frankrijk de boel plat gaat. Men wil dan tijdelijk ook in Vlaanderen een gelijkaardige actie starten.
    “Toen bleek dat de EU geen gevolg zou geven aan het aanmelden van de crisis door Nederland, en België noch Duitsland het voorbeeld van Nederland zou volgen, hebben enkele Belgische collega’s de boeken moeten neerleggen. Er liggen er enkele geïmmobiliseerd in het Antwerpse. Men beseft dat anderen zullen volgen.“

    Het eisenpakket van de Belgische schippers is ongeveer identiek aan dat van hun Franse collega’s:
    • Een wet die ervoor zorgt dat er niet onder kostprijs kan gevaren worden.
    • België moet versneld de crisis aanmelden zodat er op EU-niveau maatregelen kunnen volgen.

    Geplaatst door: johan op
  • Inderdaad schippersvrouw,dicht die handel,en niks geen schepen erdoor laten,ook geen vaste containerdiensten of dat soort onzin,gewoon dicht die handel bij gorkum.
    En niks we moeten vechten voor samenwerkingsverbanden etc…..dat schiet allemaal niet op,kun je nog voor een ander bloeden,werk is er genoeg mensen,alleen word niet betaald,en word een hoop zo lang mogelijk vastgehouden……

    Geplaatst door: johan op
  • De Franse schippers kunnen hun hele bezit verliezen en die gaan er gewoon voor…. De Nederlanders zijn schreeuwers met LUCHT miljoenen en zij doen verder niets want zij denken dat ze “goed” zitten en laten het dus gelaten over hun heen komen want er wordt gedacht dat anderen wel zorgen dat het goed gaat komen Maar op deze manier komt het echt niet (meer) goed
    De Nederlanders moeten zich schamen Ik dacht dat de Hollanders een handelsgeest hadden …ja hadden…. Nee de Nederlanders helpen anderen liever naar de andere wereld
    Ik schaam me voor dat ik een Nederlander ben…

    Geplaatst door: schippersvrouw maria op
  • @Iemand die het zat is en blokkade voorstander.Hoe denk U dat te organiseren? Welke organisatie staat er achter een aktie? Welke organisatie kan een aktie financieel ondersteunen? Op dit moment heeft ook nog niemand zich opgeworpen een aktie te gaan op zetten. Wat is het eisenpakket als je een aktie gaat beginnen? Ik ga er van uit dat je meer inkomen wilt hebben. Op wat voor manier kun je meer inkomen krijgen? Ga je voor samenwerkingsverbanden,ga je voor toer beurt,ga je voor toerbeurt in samenwerkingsverband? Je moet wat eisen om mensen achter je te krijgen. Aan wie ga je het eisen? Aan de overheid,aan de bevrachter? Van wie verwacht je dat ze achter de aktie staan? De mensen die binnenlands noord-zuid varen,de mensen die binnenlands noord-zuid en de rijn varen,de mensen die de Rijnvaart doen? Ik weet niet of dat U het weet maar er is nog al wat oudzeer over van 1993. Toen zijn die mensen die in de aktie lagen aardig afgezeikt door de rijnvaart(met dat ze suffe bankzitters waren,dat ze geen ondernemer zouden zijn,dat het criminelen waren,en nog veel meer). Maar je ziet maar wat er van komt om alles weg te geven. Die mensen in 1993 hadden een voor uitziende blik. Die mensen wisten dat dit kon gebeuren. En bij die mensen zit de meeste aktie ervaring. Maar ik denk zomaar dat die mensen er niet zo veel zin meer in hebben. Dus nu zal de aktie opgezet moeten worden door de Rijnvaarder, onze top ondernemers.Maar ik persoonlijk denk dat daar niet veel van terecht komt. Heel veel van die mensen zijn mensen zonder gemeenschapszin, dat zijn individualisten. Dat zijn ook geen mensen die inschatten dat een aktie zo maar eens 4 tot 8 weken zou kunnen duren. Dat zijn mensen die het positief inschatten. En als het telang zou gaan duren, het bijltje er snel bijneerlegt. Maar ik hoop dat ik het helemaal mis heb. En dat er in Nederland en Belgie een hele grote schippersaktie gaat beginnen, opgezet door de rijnvaart. En ondersteunt door katoor binnenvaart en de CBOB.(ach weet U,ik zat even wat te dagdromen)

    Geplaatst door: MVG JR op
  • @ ikke

    en wat hebben we bereikt met geen actie’s??

    er wordt alleen maar geluld maar gebeurd niets .
    laten we even niet vergeten dat we dadelijk 2 jaar in crisis zitten.
    massa faillisementen zijn uitgebleven door de steun van de banken maar dat iedereen de bodem van zijn portomenee al heel lang in zicht heeft.
    uit de politiek komt niets eubo wordt niks.
    dus laatste kans gewoon dicht die zooi.

    Geplaatst door: blokkade voorstander op
  • waarom doe wij niet mee in nederland? kunnen we echt niets organiseren? is er animo voor? meld je dan aan misschien kunnen we wat opzetten

    Geplaatst door: iemand die het zat is op
  • Nou laten we er van uit gaan dat het maandag 26 april is .
    Het is niet dat ik tegen blokkades ben maar het enige wat we hebben bereikt met alle acties in afgelopen jaren is dat we zijn aanbeland in de situatie waar we nu in zitten en iedereen weet hoe die is .
    Maar wens men Franse collega’s veel succes

    Geplaatst door: ikke op

Reageer