Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

VVD: ‘Nederlanders moeten opkomen voor de binnenvaart’

DEVENTER

Jeanine Hennis-Plasschaert zit sinds 2004 voor de VVD in het Europees Parlement. Zij staat nu als tweede op de kandidatenlijst. Ze houdt zich bezig met transport in Europa, maar komt niet rechtstreeks uit de binnenvaart. Enige verwantschap met de sector is er wel, haar grootmoeder is opgegroeid op een schip. Haar laatste stappen op een binnenvaartschip heeft ze twee jaar geleden gezet tijdens een werkbezoek. Ze vindt dat Nederlandse Europarlementariërs gezamenlijk moeten opkomen voor de binnenvaart, alleen dan krijg je de sector goed op de agenda.

1 / 1
VVD: ‘Nederlanders moeten opkomen voor de binnenvaart'

VVD: ‘Nederlanders moeten opkomen voor de binnenvaart'

Luister naar de podcast ‘Effe dubbel met Jeanine Hennis-Plasschaert (opent in nieuw scherm)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • sunniva

    hoe zit het met al die onzinnige regelgeving waar de VVD zo tegen is? Over regels die met terugwerkende kracht worden ingevoerd, waarbij de noodzaak niet is aangetoond en waardoor de oudere schepen gaan verdwijnen heb ik de VVD nog niet gehoord. Ik had toch ook de VVD gehoord over Liberaal groen?? Is de VVD dat alweer vergeten, of durft ze de strijd niet aan tegen zo’n machtig orgaan als de CCR. En als dat zo is, hoeveel vertrouwen moeten wij burgers dan in Europa hebben?
    kijk naar de peiling en je ziet wat de binnenvaartschippers van zo’n houding vinden

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook