Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

A’dam verruimt Shell-bocht voor binnenvaart

AMSTERDAM

Haven Amsterdam baggert het IJ ter hoogte van het Shell-terrein. ‘De opzet is om de vaarweg voor de binnenvaart in noordelijke richting te verruimen, zodat er meer ruimte komt om de nagenoeg haakse bocht bij het Centraal Station makkelijker door te varen’, legde havenmeester Astrid Kee zaterdag uit in de jaarvergadering van Schuttevaer-afdeling Amsterdam.

Haven Amsterdam zou het liefst de rode boeienlijn op het IJ zover mogelijk de noord in leggen, waarbij de diepte van de vaarweg voor de binnenvaart op 5,50 meter komt te liggen. Volgens Kee lopen er onderhandelingen met het Loodswezen over de vraag hoe de lijnen van 11 meter en 5,50 meter aangegeven moeten worden, met name voor het passeren van de bocht door de zeecruise.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • K.v.d.Berg

  reactie op walstroom verloopstekkers
  ik heb de gevolgen wel eens gezienvan een verloopstekker 63a 3fasen+nul naar 1 fase 16a+nul
  daar zat namelijk geen zekering tussen!er zijn ook walkasten met 125a
  dit geeft als het verkeerd gaat een nog grotere knal!
  advies:probeer zo oud en gezond mogelijk te worden en doe er een zekering (stop)tussen!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook