Hoe De Hoop verdween van de Noordzee

Voor veel zeelieden maar vooral visserslui was het hospitaal-kerkschip De Hoop een begrip. Een baken op zee, waarop men kon terugvallen als er medische en technische hulp nodig was en voor de zondagse kerkdienst. Ook de roepnaam was alom bekend, ‘PHKS’, Praai Hospitaal KerkSchip. In 1988 verdween het laatste hospitaal-kerkschip uit Nederland, amaar nu is ze terug.

Hoe De Hoop verdween van de Noordzee (5)

Tekst en foto’s Willem H. Moojen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Hoe De Hoop verdween van de Noordzee | Schuttevaer.nl

Hoe De Hoop verdween van de Noordzee

Voor veel zeelieden maar vooral visserslui was het hospitaal-kerkschip De Hoop een begrip. Een baken op zee, waarop men kon terugvallen als er medische en technische hulp nodig was en voor de zondagse kerkdienst. Ook de roepnaam was alom bekend, ‘PHKS’, Praai Hospitaal KerkSchip. In 1988 verdween het laatste hospitaal-kerkschip uit Nederland, amaar nu is ze terug.

Hoe De Hoop verdween van de Noordzee (5)

Tekst en foto’s Willem H. Moojen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer