Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Meer schepen certificaatplichtig

DEN HAAG

Passagiersschepen, drijvende werktuigen en pleziervaartuigen langer dan twintig meter zijn vanaf 30 december certificaatplichtig volgens de nieuwe Binnenvaartwet. Deze wet wordt 30 december van kracht.

De Binnenvaartwet is de implementatie van de EU richtlijn 2006/87/EG en vervangt de huidige Binnenschepenwet (technische voorschriften aan binnenvaartschepen), Wet Vervoer Binnenvaart (toelating tot de markt) en Wet Vaartijden en Bemanningssterkte. In de nieuwe Binnenvaartwet staat welke schepen op de binnenwateren voorzien moeten zijn van een geldig Certificaat van Onderzoek (CvO) en dat ze niet gebruikt mogen worden op een andere manier dan in het certificaat staat vermeld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook