Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

ASV: Ligplaatsen binnenvaart steeds nijpender probleem

ROTTERDAM

Volgens de schippersorganisatie Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) loopt het ligplaatsentekort snel op. Omdat er weinig werk is vanwege de coronacrisis, willen schippers soms langer dan 3×24 uur stil kunnen liggen en dat blijkt maar mondjesmaat mogelijk. En de door het ministerie beloofde coulance strookt niet altijd met de realiteit.

1 / 1
Een schipper werd al twee keer beboet. (Foto ASV)

Een schipper werd al twee keer beboet. (Foto ASV)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Hein Danser

  Je word niet weggestuurd na een week liggen. Maar moet toestemming vragen??? Om langer te mogen blijven liggen, aan een stropdas. En die vraagt dan weer aan jou: >> Wat is de reden, dat u langer als 7 dagen ligplaats wilt nemen<<
  Amsterdam zegt: met deze regel , illegaal woonschepen te weren, daarom is deze regel in leven geroepen.
  Maar ik heb wel altijd een bijsmaak, met zoiets. Je afhankelijk bent van een stropdas en zijn goede wil.

 • J. Teunisse

  Ik snap het niet: Waarom word een schip, wat in het havengebied van Amsterdam ligt, dus havengeld plichtig is , na een week weg gestuurd? Beetje warrig

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.