Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Houdt waterkant vrij voor scheepvaart’

NIJMEGEN

Het streven van gemeenten om leegkomende terreinen aan het water te vergunnen aan watergebonden bedrijven, lijkt niet goed te lukken. Het blijkt lastig en al te vaak vestigt zich toch weer een bedrijf dat geen gebruikmaakt van het vaarwater. Dat wordt het Gamma-effect genoemd. Maar er is een oplossing bedacht.

1 / 2
Geef de scheepvaart een bestrate strook en een toegang naar de openbare weg en in veel havens zouden de kades op deze simpele manier kunnen zorgen voor meer watergebonden activiteiten. ‘Dit is het ei van Columbus’, vindt Irene van Dongen van Aqualink. (Foto Erik van Huizen)

Geef de scheepvaart een bestrate strook en een toegang naar de openbare weg en in veel havens zouden de kades op deze simpele manier kunnen zorgen voor meer watergebonden activiteiten. ‘Dit is het ei van Columbus’, vindt Irene van Dongen van Aqualink. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • C. Hoogendoorn

    Dat ei van Columbus is al ontdekt in Belgie ,kijk eens langs het Albert kanaal daar hebben ze niet anders als een strook vrij langs het kanaal Ik denk dat dit de bedoeling is .

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.