Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Bemanning verlaat brandende Yantian Express

HALIFAX

Alle bemanningsleden van het containerschip Yantian Express van Hapag Lloyd, waarop sinds vrijdag 4 januari brand woedt, zijn zondag van boord gehaald. De brand ontstond 650 mijl uit de Canadese oostkust. Het schip was onderweg van Colombo naar Halifax.

Het vuur begon in één container aan dek en breidde zich vervolgens uit naar containers er omheen. Bestrijding van de brand moest vrijdagnacht worden gestaakt vanwege slechte weersomstandigheden. Het Nederlandse zware-ladingschip Happy Ranger van BigLift was op korte afstand van de Yantian Express en verlegde haar koers om hulp te bieden.
Zaterdag arriveerde ook de bevoorrader Smit Nicobar bij de Yantian Express en nam in eerste instantie 11 bemanningsleden aan boord. In de loop van zondag werden de resterende 12 ook van de Yantian Express gehaald vanwege explosiegevaar en het mogelijk vrijkomen van giftige dampen.
De blusactie werd zondag voortgezet toen het weer even iets beter werd. Er wordt al snel weer zwaar weer verwacht.
Behalve de Smit Nicobar is intussen ook de bevoorrader Maersk Optimiser aan het blussen. De bluswerkzaamheden worden bemoeilijkt door de bijzonder slechte weersomstandigheden. Een derde schip, de Donjon Atlantic Enterprise, is op verzoek van Smit onderweg naar de plek des onheils. Volgens een woordvoerder namens Smit is dat schip nog enkele dagen onderweg, voordat het bij de Yantian Express arriveert.
De Happy Ranger, die als eerste hulp verleende, heeft intussen haar reis naar Trois Rivières hervat. (WdN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook