Euronav door overname grootste crude rederij ter wereld

De Belgische tankrederij Euronav heeft dinsdag succesvol de overname van de Amerikaanse collega Gener8 afgerond. Het bedrijf betaalt de aandeelhouders met 60,9 miljoen nieuw uitgegeven aandelen. Gerekend met de slotkoers van 9,10 dollar op 11 juni telt Euronav een bedrag van 554 miljoen dollar neer voor de nieuwe aanwinst.

Euronav door overname grootste crude rederij ter wereld

Door de overname wordt Euronav de grootste onafhankelijke transporteur van ruwe olie ter wereld met een tankcapaciteit van 19,4 miljoen DWT. Het bedrijf beschikt na de samenvoeging van de twee bedrijven over een vloot van 76 crude tankers. Het gaat om 43 VLCC’s, 27 Suezmaxes (waarvan twee nog in aanbouw), twee ULCC’s, twee Panamax tankers en twee FSO’s. De FSO’s (drijvende opslag) zijn beide in 50-50 procent gezamenlijk eigendom via een joint venture met International Seaways en liggen permanent bij Qatar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Euronav door overname grootste crude rederij ter wereld | Schuttevaer.nl

Euronav door overname grootste crude rederij ter wereld

De Belgische tankrederij Euronav heeft dinsdag succesvol de overname van de Amerikaanse collega Gener8 afgerond. Het bedrijf betaalt de aandeelhouders met 60,9 miljoen nieuw uitgegeven aandelen. Gerekend met de slotkoers van 9,10 dollar op 11 juni telt Euronav een bedrag van 554 miljoen dollar neer voor de nieuwe aanwinst.

Euronav door overname grootste crude rederij ter wereld

Door de overname wordt Euronav de grootste onafhankelijke transporteur van ruwe olie ter wereld met een tankcapaciteit van 19,4 miljoen DWT. Het bedrijf beschikt na de samenvoeging van de twee bedrijven over een vloot van 76 crude tankers. Het gaat om 43 VLCC’s, 27 Suezmaxes (waarvan twee nog in aanbouw), twee ULCC’s, twee Panamax tankers en twee FSO’s. De FSO’s (drijvende opslag) zijn beide in 50-50 procent gezamenlijk eigendom via een joint venture met International Seaways en liggen permanent bij Qatar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer