Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Wie zet ECDIS-alarmen uit?

Southampton

De Britse Marine Accident Investigation Branch (MAIB) en de Deense maritieme onderzoeksraad gaan samen onderzoek doen naar verkeerd gebruik van ECDIS (elektronische kaart) in de zeevaart. Dit na meerdere incidenten waarbij schepen aan de grond liepen door verkeerd gebruik van de ECDIS.

1 / 1
Wie zet ECDIS-alarmen uit?

Wie zet ECDIS-alarmen uit?

Britse onderzoeksraad bestudeert gebruik elektronische kaartsystemen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Hein Danser

    Is in de binnenvaart niet anders, met e kaarten. Ik heb een planner met EBIS er op. Bijvoorbeeld een route van Datteln naar MLK komen de hoogtes van de Sperrtoren er niet op?? Het is makkelijk de elektronika, maar het domme er van is. je kan er NIET op vertrouwen. Dus met andere woorden, we doen nu alles dubbel.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook