Panteia: Binnenlands vervoer per schip duurder, internationaal goedkoper

Verladers die hun ladingen over korte afstanden vervoeren, krijgen dit jaar weer te maken met een kostenstijging van de binnenvaart. Dit blijkt uit de kostenrapportages voor de binnenvaart, die recent zijn geactualiseerd door onderzoeksbureau Panteia in opdracht van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart.

pers1904 [I] Panteia Binnenlands vervoer per schip duurder, internationaal goedkoper

Het tekort aan arbeidskrachten en de bijbehorende hoge vergoedingen aan personeel, alsmede hoge kosten voor reparatie en onderhoud door drukte bij de werven zorgen bij varende ondernemers voor hogere kosten. Daar staat echter tegenover dat transport over de lange afstanden goedkoper wordt door lagere brandstofprijzen, ondanks bovengenoemde ontwikkelingen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer