Aan de Reis: Nog geen najaarsdruk

Na een kleine opleving vorige week, was het begin deze week weer rustig. Najaarsdruk is nog in geen velden of wegen te bekennen. In de zeehavens was eind vorige week en begin deze week weinig aanbod. Ook in Duitsland noemen bevrachters de markt slecht, vooral retour vanaf de kanalen is het erg rustig. Alleen in het Donaugebied is een beetje reuring, maar daar zijn dan weer geen reizen naartoe. De vrachtprijzen blijven laag, zeker voor de tijd van het jaar.

Nederland
Er werden kolen aangeboden vanaf de zeehavens naar de Moezel voor rond de 7,75 euro per ton. Cellulose werd aangeboden van Vlissingen naar Frouard voor bedragen tussen de 7,50 en 8,25 euro per ton. Bentoniet bracht van Rotterdam naar Brassert tussen de 4 en 4,50 euro per ton op en van Rotterdam naar Duisburg 2,25 euro per ton. Van Rotterdam naar Mannheim werd voor een kleiner schip rond de 10 euro per ton geboden. Er was werk van Rotterdam naar Orsoy voor 3 euro per ton. Binnenlands waren er reizen met veevoer van Rotterdam naar Doetinchem voor 5,25, van Amsterdam naar Veghel voor 5,30 en van Rotterdam naar Oss voor 3,75 euro per ton. Coils werden aangeboden van Amsterdam naar Grimberg voor 5,30 euro per ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer