De Rijn van A tot Z: Staking zet beetje druk

Hoewel de bevrachters nog geen exacte prijzen kunnen geven, zetten de stakingen in België en Frankrijk de markt al enigszins onder druk. ‘Ik ben nog niet echt onder de indruk van de prijsstijgingen, maar je voelt dat er iets meer druk op de markt komt. Maar dat komt ook omdat er ook nog eens 300 tot 400 schepen op het Main-Donuakanaal langzaam aan het opschuiven zijn vanwege de stremming van de Main. Die stremming is dit weekeinde opgeheven, maar nu was er ook nog een sluis kapot. Dat schiet dus niet op.’

Inmiddels is het water weer flink aan het stijgen. Bij Pfelling steeg het water met bijna 30 centimeter naar 3,63 meter. Aan het einde van de week wordt daar een stand van 4,05 verwacht. In Konstanz steeg het water van 2,90 naar 3,07 meter. De pegel van Maxau gaf op 4,10 meter ruim 70 centimeter meer aan dan vorige week. Kaub stond vorige week nog op 1,24 meter. Aan het begin van deze kwam daar 20 centimeter bij. Aan het einde van de week komt de pegel van Kaub weer boven de twee meter. Koblenz steeg met met 13 centimeter van 1,40 naar 1,53 meter. Later in de week komt daar ruim 50 centimeter bij. In Keulen steeg het water met vijf centimeter naar net boven de twee meter. Aan het einde van de week komt daar nog 50 centimeter bij. Het water bij Ruhrort gaf aan het begin van deze week slechts een centimetertje meer aan, later in de week komt daar nog wel ruim een halve meter bij.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

De Rijn van A tot Z: Staking zet beetje druk | Schuttevaer.nl

De Rijn van A tot Z: Staking zet beetje druk

Hoewel de bevrachters nog geen exacte prijzen kunnen geven, zetten de stakingen in België en Frankrijk de markt al enigszins onder druk. ‘Ik ben nog niet echt onder de indruk van de prijsstijgingen, maar je voelt dat er iets meer druk op de markt komt. Maar dat komt ook omdat er ook nog eens 300 tot 400 schepen op het Main-Donuakanaal langzaam aan het opschuiven zijn vanwege de stremming van de Main. Die stremming is dit weekeinde opgeheven, maar nu was er ook nog een sluis kapot. Dat schiet dus niet op.’

Inmiddels is het water weer flink aan het stijgen. Bij Pfelling steeg het water met bijna 30 centimeter naar 3,63 meter. Aan het einde van de week wordt daar een stand van 4,05 verwacht. In Konstanz steeg het water van 2,90 naar 3,07 meter. De pegel van Maxau gaf op 4,10 meter ruim 70 centimeter meer aan dan vorige week. Kaub stond vorige week nog op 1,24 meter. Aan het begin van deze kwam daar 20 centimeter bij. Aan het einde van de week komt de pegel van Kaub weer boven de twee meter. Koblenz steeg met met 13 centimeter van 1,40 naar 1,53 meter. Later in de week komt daar ruim 50 centimeter bij. In Keulen steeg het water met vijf centimeter naar net boven de twee meter. Aan het einde van de week komt daar nog 50 centimeter bij. Het water bij Ruhrort gaf aan het begin van deze week slechts een centimetertje meer aan, later in de week komt daar nog wel ruim een halve meter bij.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer