Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Verladers en CO2-meting sleutels naar vergroening’

Ridderkerk

‘CO2 is dé maatstaf voor verduurzaming. De twee megaton CO2-uitstoot van de binnenvaart moet in 2050 terug naar nul, zo staat het in het werkprogramma maritieme strategie. We gaan met u afspraken maken hoe we dat realiseren. De ingewikkeldheid van het onderwerp is terug te brengen tot een rekenmethode voor CO2.’

1 / 1
‘Verladers en CO2-meting sleutels naar vergroening'

‘Verladers en CO2-meting sleutels naar vergroening'

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • M. Smitsman

  Meneer moet eerst een paar lessen scheikunde volgen. Bij verbranding komt ten alle tijde CO2 vrij. Dus wil je die naar nul krijgen, dan moet je stoppen met verbranden. Of inderdaad op waterstof gaan varen wat op groene wijze wordt gegenereerd. Maar dan hebben we denk ik al snel kegelplaatsen te kort met al die varende waterstof bommetjes.

 • N.M.F.M. van Lent

  Hoezo is er nog geen meet instrument wat aan de pijp meet?
  Ik hoor van Köln Dusseldorf en Emmerich dat 95% van fijnstof uit de uitlaat van de scheepvaart komt die deze plaatsen passeren. Waar halen ze deze gegevens vandaan?

 • H.W. Storm

  Allemaal praten over groen,maar als het gaat over de poen niets doen.

 • Hein Danser

  Positief verhaal, binnenvaart aan de vergroening helpen! Maar dan wel in het echt en NIET alleen op papier! Alleen de uitspraak CO2 neutraal is al belachelijk, Want je kan helemaal niets maken /transporteren, zonder uitstoot? Al vaar je op een eigen accupack, er moet toch een keer stroom in. Ik word zo moe van gekonkel en kromme regels van stropdassen betreft uitstoot en milieu, Houtsnippers komen van ver, met een vervuilend zeeschip, versnipperen kost ook al veel energie. En toch is het groene brandstof. Meetmethode en regels komen niet overeen met het vaarprofiel en gedrag van de schippers. Dus er zijn nu veel aannames betreft uitstoot scheepsmotoren die helemaal niet kloppen! Dus eerst verschillende typen schepen meten aan de pijp, en monitoren. En dan gaan we met een paar duizend schippers de wereld redden. ha ha

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook