Column: De passie van Tineke Huizinga

Door C.J. de Vries – over vertrokken bewindslieden en binnenvaartambassadeurs.

Neelie Kroes en Karla Peijs hadden het, Jan Terlouw, Maria van der Hoeven en Annemarie Jorritsma hadden het ook. In de tijd dat zij bewindspersoon waren op Verkeer en Waterstaat of Economische zaken hadden zij al een bijzondere band met de binnenvaart. En die band is tot op de dag van vandaag blijven bestaan. En Tineke Huizinga behoort na drie jaar staatssecretarisschap op Verkeer en Waterstaat eveneens tot de club van ambassadeurs die een zekere passie hebben voor deze bedrijfstak. Het is een soort virus dat je pakt en niet meer weggaat. Ook ikzelf weet hoe dat voelt.
Soms bezitten ze zelf een jacht of is er verre verwantschap met iemand uit de branche. Ik kom het ook tegen op ministeries en bij Tweede Kamerleden. De mensen die zich daar voor onze bedrijfstak inspannen hebben er vaak ook iets mee. ‘We doen dit uit compassie met de binnenvaart’, tekende ik twee weken geleden nog op uit de mond van een Waterstaatsambtenaar. Zoiets is niet vanzelfsprekend, maar het helpt wel.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Column: De passie van Tineke Huizinga | Schuttevaer.nl

Column: De passie van Tineke Huizinga

Door C.J. de Vries – over vertrokken bewindslieden en binnenvaartambassadeurs.

Neelie Kroes en Karla Peijs hadden het, Jan Terlouw, Maria van der Hoeven en Annemarie Jorritsma hadden het ook. In de tijd dat zij bewindspersoon waren op Verkeer en Waterstaat of Economische zaken hadden zij al een bijzondere band met de binnenvaart. En die band is tot op de dag van vandaag blijven bestaan. En Tineke Huizinga behoort na drie jaar staatssecretarisschap op Verkeer en Waterstaat eveneens tot de club van ambassadeurs die een zekere passie hebben voor deze bedrijfstak. Het is een soort virus dat je pakt en niet meer weggaat. Ook ikzelf weet hoe dat voelt.
Soms bezitten ze zelf een jacht of is er verre verwantschap met iemand uit de branche. Ik kom het ook tegen op ministeries en bij Tweede Kamerleden. De mensen die zich daar voor onze bedrijfstak inspannen hebben er vaak ook iets mee. ‘We doen dit uit compassie met de binnenvaart’, tekende ik twee weken geleden nog op uit de mond van een Waterstaatsambtenaar. Zoiets is niet vanzelfsprekend, maar het helpt wel.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer