Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

EBU waarschuwt voor ‘Cubanisering’ binnenvaartvloot

BRUSSEL

De Euro Stage V-emissienorm, die in 2020 moet ingaan is technisch noch financieel haalbaar voor de binnenvaart. Dat kwam naar voren op het jaarlijks event van de European Barge Union (EBU), donderdag 9 maart in Brussel.

1 / 1
EBU waarschuwt voor ‘Cubanisering' binnenvaartvloot

EBU waarschuwt voor ‘Cubanisering' binnenvaartvloot

‘Euro Stage V technisch noch financieel haalbaar’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • G.M. Noldes

  Zijn de milieu fundamentalisten zich ervan bewust dat de uitstoot gegevens erg scheef zijn, die worden namelijk per KW gegeven.
  In een beetje vrachtwagen staat tegenwoordig bijna evenveel motorvermogen als in een 80 meter.

  Een beetje vracht auto doet het niet meer met minder als 400 KW. Per KW zijn de euro V normen van de vracht wagen beter als de CCR2 motor, maar als je met een schip voor de zelfde ton/kilometer prestatie maar 20 % van de brandstof nodig hebt lijkt mij het geen hogere wiskunde om uit te rekenen dat het schip het milieu technisch nog steeds met vlag en wimpel wint.

  Maarja, ook hier regeert geld, en is de vrachtwagen/spoor lobby interessanter als die paar k*t schepen die er rond varen, toch zeker in het wereld vreemde Brussel.

  m/s So Long

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook