Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Meer dan 1200 mensen eisen terugkeer brugwachters in Zaandam

ZAANDAM

Meer dan 1200 mensen hebben de afgelopen dagen een online petitie ondertekend waarin wordt gepleit voor de terugkeer van brugwachters op alle bedienbare bruggen in de Zaanstreek. De petitie is een reactie op een ongeval op 28 november waarbij twee oudere mensen gewond raakten toen de brug op afstand werd geopend.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  • Hein Danser

    Ik wil wel even bij zeggen, dat burger ongehoorzaamheid meestal de boosdoender is! Want je kan er van uit gaan, dat bij elke brugopening wel minstens 1 iemand door rood licht doorgaat! Bij 1 shift op de Beatrix sluis, zijn er tientallen incidenten, door burger ongehoorzaamheid. Hoe ze dat bij een spoorweg overgang doen, begrijp ik niet? Belletje - rood knipperlicht -boompje- en de trein dendert langs. Mijn voorstel: brugwachter kan niet aansprakelijk gesteld worden bij een ongeval.

Lees ook