Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

AVG en Teunesen willen overvolle haven Heijen uitbreiden

HEIJEN

AVG Beheer en Teunesen Zand en Grint willen de haven aan de Maas bij Heijen uitbreiden. Beide bedrijven zijn er gevestigd en hebben meer ruimte nodig. Ook kunnen zich na de uitbreiding nieuwe watergebonden bedrijven vestigen op het nog te ontwikkelen bedrijventerrein. Maar omwonenden hebben zo hun bedenkingen.

1 / 1
Directeur Ramon Janssen van AVG en Werner Teunesen van Teunesen Zand en Grint. Beide bedrijven hebben meer ruimte nodig in de haven van Heijen. (Foto AVG/Teunesen)

Directeur Ramon Janssen van AVG en Werner Teunesen van Teunesen Zand en Grint. Beide bedrijven hebben meer ruimte nodig in de haven van Heijen. (Foto AVG/Teunesen)

Het 100-jarige familiebedrijf AVG ontwikkelde zich van klein grondverzetbedrijf tot een concern met meerdere vestigingen in Nederland en Duitsland. AVG levert verschillende diensten op het gebied van bouwstoffen, infra, transport en explosievenopsporing. Teunesen is eveneens een familiebedrijf en bijna 80 jaar leverancier van zand en grind voor de woning-, utiliteits- en wegenbouw en betonindustrie. De winningslocaties van Teunesen liggen verspreid over Zuid-Nederland, Duitsland en België. Vanaf de productielocaties vindt het zand en grind via de haven van Heijen zijn weg naar de afnemers. Het vervoer gaat ten dele over de weg en uit milieu- en capaciteitsoverwegingen steeds vaker over water. ‘Sinds enkele jaren stijgt de vraag naar bedrijventerreinen met overslagmogelijkheden aan het water’, stellen beide bedrijven. ‘Bedrijven hebben een groeiende behoefte aan vervoer per schip. Nationale en internationale overheden stimuleren dit ook. De uitbreiding van de haven van Heijen past in dit plaatje. De haven is gunstig gelegen op een kruispunt van vaar- en snelwegen en de uitbreiding sluit aan op de bestaande haven en het bedrijventerrein.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Erik van Huizen)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook