Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Thecla Bodewes ‘Havenondernemer van het Jaar 2019’ bij Port of Zwolle

ZWOLLE

Scheepswerfdirecteur Thecla Bodewes is vrijdagavond 7 februari uitgeroepen tot Havenondernemer van het Jaar 2019 Port of Zwolle. De succesvolle onderneemster, die leiding geeft aan TB Shipyards, volgt daarmee Nutte Visser van MCS Terminals op. 

1 / 2
Thecla Bodewes vol trots met haar award ‘Havenondernemer van het Jaar 2019’. (Foto Port of Zwolle / Theo Smits)

Thecla Bodewes vol trots met haar award ‘Havenondernemer van het Jaar 2019’. (Foto Port of Zwolle / Theo Smits)

De bekendmaking van de Havenondernemer van het Jaar gebeurde tijdens het jaarlijkse Havendiner Regio Zwolle. Dit jaarlijks terugkerende evenement organiseert Port of Zwolle in samenwerking met PEC Zwolle en Regio Zwolle United. ‘Wij zijn trots dat wij ondernemers, zoals Thecla Bodewes, in onze regio hebben’, zei Jeroen van den Ende, managing director Port of Zwolle.

Zevende generatie

Thecla Bodewes trad in 1997 toe tot het familiebedrijf Gebr. G. & H. Bodewes dat toen een scheepswerf in Hasselt voor de bouw en reparatie van binnenvaartschepen was. Een jaar later nam ze, als zevende generatie Bodewes, het bedrijf over en bouwde het sindsdien gestaag uit. In 2011 werd ze uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. Inmiddels heeft ‘Thecla Bodewes Shipyards’ vier werven in Stroobos, Kampen, Meppel en Harlingen en 120 man personeel. Haar internationale bedrijf is gespecialiseerd in de nieuwbouw van onder meer duwboten, zeeslepers en bagger- en passagiersschepen. Bodewes is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen.

Thecla Bodewes kreeg de award uitgereikt door Tineke Netelenbos, voormalig minister van Verkeer en Waterstaat en tegenwoordig onder andere lid van de Raad van Advies van Port of Zwolle, en mr ing. Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

No-nonsense mentaliteit

Dronkers, die tijdens het Havendiner ook optrad als keynote spreker, vertelde dat de jury unaniem koos voor Thecla Bodewes. Zoals geschreven in het juryrapport: ‘Thecla Bodewes is een onderneemster in hart en nieren. Zij is een vrouw met een no-nonsense mentaliteit, die gevoel heeft voor het leiden van een bedrijf vanuit familiewaarden en die oog – en hart heeft voor haar personeel. Zij denkt niet in problemen, maar in kansen en is een innovator. Zo richt zij zich met haar bedrijf Maritima Green Technology op projecten, zoals het maken van autonoom varende drones voor de offshore-industrie en rondvaartboten varend op waterstof.’ (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook