Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Rotterdam in 2050 klimaatneutraal

ROTTERDAM

De haven van Rotterdam is in 2050 CO2-neutraal. Dat betekent dat het havencomplex tegen die tijd geen extra CO2 meer toevoegt aan de atmosfeer en dus niet meer bijdraagt aan het wereldwijde broeikaseffect. Maar zover is het nog lang niet. Het zijn veel stapjes met veel partijen en kost veel tijd, zei CEO Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam onlangs op het Havencongres 2019.

1 / 1
Ed Nijpels (links) bleek op het Havencongres van Management Producties als voorzitter van het Klimaatberaad niet trots te zijn op de prestaties van Nederland op klimaatgebied. Ook Hans Winters van Siemens Nederland zei voor de microfoon van dagvoorzitter Frederique de Jong dat het tijd is voor actie. (Foto Erik van Huizen)

Ed Nijpels (links) bleek op het Havencongres van Management Producties als voorzitter van het Klimaatberaad niet trots te zijn op de prestaties van Nederland op klimaatgebied. Ook Hans Winters van Siemens Nederland zei voor de microfoon van dagvoorzitter Frederique de Jong dat het tijd is voor actie. (Foto Erik van Huizen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • H. Haveman

    Laat mij dan maar gekke Henkie zijn!
    De causaliteit tussen stijging van de temperatuur (klimaatverandering) en de stijging van het kooldioxidegehalte van de atmosfeer is nog geenszins voldoende aangetoond! Er zijn veel aanwijzingen dat de gesignaleerde correlatie (over een beperkte periode van ca. 40 jaar) tussen genoemde grootheden minimaal, zo niet afwezig is… Waarom de samenleving opzadelen met miljardeninvesteringen, die niet het gewenste resultaat gaan opleveren?
    Kooldioxide is niet vies! Het is een essentiële bouwsteen voor alle leven op aarde.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook