Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Raad van State haalt woningbouwplan Hembrugterrein onderuit

DEN HAAG

De gemeente Zaanstad mag flink gaan puzzelen om alsnog woningbouw mogelijk te maken op het voormalige Hembrugterrein langs het Noordzeekanaal. De Raad van State vernietigde dinsdag 30 april het bestemmingsplan voor de bouw van 1000 woningen na bezwaren van onder andere het Amsterdamse Havenbedrijf.

Het plangebied ligt binnen de geluidszone van havengebied Westpoort dat wordt geƫxploiteerd door het havenbedrijf. Om toch woningbouw mogelijk te maken, heeft de gemeente de geluidsnormen opgerekt met toepassing van de zogeheten zeehavennorm. Dit middel kan worden ingezet door een gemeente als het gaat om lawaai van zeehavengebonden activiteiten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook