Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Cafébaas van Baard blijft brugwachter

BAARD

De Friese cafébaas Jaap Prins mag in het nieuwe vaarseizoen ook de brug over de Boalserter Feart in Baard blijven bedienen. Dat heeft de provincie Friesland onlangs besloten. De brug in Baard is aan vervanging toe. De provincie is daarom aan het kijken of bediening op afstand een mogelijkheid zou kunnen zijn. De bewoners van Baard vrezen echter voor ‘altijd brandende verkeerslichten, bellen en camera’s’.

1 / 1
Cafébaas van Baard blijft brugwachter

Cafébaas van Baard blijft brugwachter

De in het leven geroepen brugcommissie kwam daarom met het idee om de varende recreanten zelf de brug te laten bedienen. Dat zou ook een stuk goedkoper zijn. De provincie bleek bereid dat als een optie mee te nemen. De Baarders vroegen de provincie ook nog of de bediening vanuit het dorp opgepakt kon worden indien de oude brug toch nog wat langer in gebruik moest blijven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook