Seine-Nord ‘onomkeerbaar’, zegt president Hollande

‘Vandaag, in Noyon, lanceren wij officieel het kanaal.’ Dat heeft de Franse president François Hollande op 5 april verklaard tijdens een bezoek aan de Oisestreek, naar aanleiding van de oprichting van de ‘Société du Canal Seine-Nord Europe’. Deze kanaalmaatschappij moet de aanleg van de nieuwe, 107 kilometer lange Seine-Scheldeverbinding gaan leiden.

In zijn toespraak stelde Hollande dat het kanaal voorlopig nog niet klaar is (als mogelijke einddatum noemde hij 2025), maar dat het project nu onomkeerbaar is en dat de werkzaamheden binnen enkele maanden kunnen aanvangen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Seine-Nord ‘onomkeerbaar’, zegt president Hollande | Schuttevaer.nl

Seine-Nord ‘onomkeerbaar’, zegt president Hollande

‘Vandaag, in Noyon, lanceren wij officieel het kanaal.’ Dat heeft de Franse president François Hollande op 5 april verklaard tijdens een bezoek aan de Oisestreek, naar aanleiding van de oprichting van de ‘Société du Canal Seine-Nord Europe’. Deze kanaalmaatschappij moet de aanleg van de nieuwe, 107 kilometer lange Seine-Scheldeverbinding gaan leiden.

In zijn toespraak stelde Hollande dat het kanaal voorlopig nog niet klaar is (als mogelijke einddatum noemde hij 2025), maar dat het project nu onomkeerbaar is en dat de werkzaamheden binnen enkele maanden kunnen aanvangen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer