Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Millingen krijgt eigen marifoonkanaal VHF5

MILLINGEN

VTS Sector Millingen communiceert al jaren met de scheepvaart op marifoonkanaal 10. Vanwege het regionale drukke marifoonverkeer is de behoefte aan een eigen VHF kanaal de laatste jaren toegenomen. Van Agentschap Telecom heeft Rijkswaterstaat daarom een nieuw marifoonkanaal toegewezen: VHF 5.

1 / 1
Millingen krijgt eigen marifoonkanaal VHF5

Millingen krijgt eigen marifoonkanaal VHF5

Met een eigen kanaal voor VTS Sector Millingen kan beter worden ingespeeld op de huidige en toekomstige verkeersstromen. Marifoonkanaal VHF5 sluit bovendien goed aan op het marifoonkanaal van VTS sector Nijmegen.

Met de invoering van het nieuwe marifoonkanaal zijn tevens de sectorgrenzen opnieuw vastgesteld. De grenzen worden door middel van borden op de oever aangegeven en worden vermeld in de ‘Regeling communicatie en afmetingen Rijksbinnenwateren’.

Naast het nieuwe blokkanaal VHF5 zijn er ook nieuwe telefoonnummers voor de verkeersposten Nijmegen (088 797 41 70) en Tiel (088 797 36 90).

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook