Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Maeslantkering klaar voor stormseizoen

ROTTERDAM

De Maeslantkering en de Hartelkering zijn klaar voor het stormseizoen. Rijkswaterstaat kijkt tevreden terug op de testsluiting van beide stormvloedkeringen zaterdag 19 september. Deze is goed verlopen.

1 / 1
Maeslantkering klaar voor stormseizoen

Maeslantkering klaar voor stormseizoen

De beide keringen beschermen samen met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in de regio Rotterdam-Rijnmond en Dordrecht tegen een stormvloed die gemiddeld eens in de vijf tot zeven jaar voorkomt.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu liet na afloop van de sluiting weten blij te zijn dat alles goed ging. ‘Mooi dat onze keringen weer klaar zijn voor het stormseizoen en dat er zoveel mensen zijn komen kijken. Dat maakt duidelijk dat waterveiligheid steeds meer onder de mensen leeft en dat is een goede zaak. Want onze uitdagingen op het gebied van water worden door extremer weer en een stijgende zeespiegel steeds groter.’

Zaterdagmiddag om 17:40 uur begonnen de immense deuren uit te varen en om 19:25 uur  was de sluiting compleet van beide keringen. De Hartelkering ging rond  middernacht weer volledig open, de Maeslantkering zondagmorgen vroeg.

De functioneringssluiting trok dit jaar weer veel belangstelling. Het Keringhuis registreerde ruim 2.000 bezoekers en onder andere Franse en Duitse tv-ploegen maakten mooie beelden van het sluitproces. (DvdM)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook