Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vlaamse regering zet Saeftinghedok door

BRUSSEL

De Vlaamse regering wil vaart maken met de realisatie van het Saeftinghedok. Minister Ben Weyts (Mobiliteit) verwacht dat de investering zich in tien jaar terugverdient en 3500 banen oplevert.

Weyts heeft opdracht gegeven voor het maken van een milieueffectenrapportage. Het nieuwe dok, pal op de plaats met overblijfselen van het omstreden polderdorp Doel, moet de stijgende containertrafiek in de haven van Antwerpen opvangen. De flamboyante natiebaas Fernand Huts van de Antwerpse Katoen Natie ziet het Saeftinghedok als een doemscenario. Hij vierde het 160-jarig bestaan van zijn bedrijf met een tegensymposium, uitgerekend in het kerkje van Doel. Met uitspraken als ‘Saeftinghedok leidt naar verkeersinfarct’ heeft Huts het bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen nog eens danig verbruid.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook