Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Test Spijkenisserbrug, Hartelbrug blijft dicht

ROTTERDAM

Rijkswaterstaat voert met man en macht onderzoek uit naar de oorzaak van de storingen aan de Spijkenisserbrug. In verband hiermee gaat Rijkswaterstaat in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 februari testen uitvoeren op de Spijkenisserbrug.

Voor de vijfde keer in een paar weken tijd deed zich woensdag 17 februari een storing voor op de Spijkenisserbrug. Deze keer wilden de slagbomen niet meer omhoog, eerder wilde het brugdek niet omlaag. Rijkswaterstaat heeft geen idee wat de oorzaak van de storingen is. Gemeenten nabij de brug lieten minister Schultz van Haegen (infrastructuur) weten dat de problemen met de brug onder meer leiden tot verkeersinfarcten in de regio, urenlange vertragingen maar ook omrijroutes voor hulpdiensten.

Voor het testen is de Spijkenisserbrug vanaf donderdag 22.00 u tot en met vrijdag 05.00 uur gestremd voor het wegverkeer. Wegverkeer naar Nissewaard en terug wordt omgeleid via de Botlektunnel en de Hartelbrug. Om de regio bereikbaar te houden voor bewoners en hulpdiensten gaat de Hartelbrug tijdens deze werkzaamheden niet omhoog om scheepvaartverkeer door te laten.

Om de gebruikers van de brug zo snel mogelijk te informeren heeft Rijkswaterstaat, naast de gebruikelijke twitterberichten over storingen, een sms-service beschikbaar gesteld. Deze service is specifiek voor de Spijkenisserbrug. Organisaties en personen kunnen zich voor de SMS-service aanmelden door "sbrug aan" te sms’en naar 3669. Zij krijgen dan bij storing en testen bericht dat de brug gestremd is en ook als de brug weer vrij is voor het wegverkeer.

Daarnaast heeft Rijkswaterstaat met de gemeente Nissewaard, de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, de Verkeersonderneming, de RET en de Veiligheidsregio, afspraken gemaakt over te nemen maatregelen waardoor de bereikbaarheid van de regio in geval van langdurige storingen geborgd is. In ieder geval is er zorg gedragen voor goede bereikbaarheid van de regio voor de hulpdiensten. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook