Frankrijk wil project Seine-Nord bijsturen

Frederic Cuvillier, de Franse minister van Transport, wil de Europese Unie midden volgend jaar om een bijdrage van zo’n 1,5 miljard euro vragen voor het Seine-Nordproject. Dat melden de Franse media.

De tussenliggende anderhalf jaar kan volgens de minister worden benut om het project te ‘herzien’. Want behalve de economische omstandigheden zijn ook de kosten en financieringsmogelijkheden veranderd sinds het project 10 jaar geleden van start ging.
De minister was vorige week vrijdag in Lille aanwezig op een door de Association Seine-Nord georganiseerde lobby-bijeenkomst, met een 100-tal lokale politici en andere belanghebbenden. Daar verklaarde hij het Seine-Nordproject niet te willen afblazen, maar wel ‘in de goede richting’ te willen sturen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Frankrijk wil project Seine-Nord bijsturen | Schuttevaer.nl

Frankrijk wil project Seine-Nord bijsturen

Frederic Cuvillier, de Franse minister van Transport, wil de Europese Unie midden volgend jaar om een bijdrage van zo’n 1,5 miljard euro vragen voor het Seine-Nordproject. Dat melden de Franse media.

De tussenliggende anderhalf jaar kan volgens de minister worden benut om het project te ‘herzien’. Want behalve de economische omstandigheden zijn ook de kosten en financieringsmogelijkheden veranderd sinds het project 10 jaar geleden van start ging.
De minister was vorige week vrijdag in Lille aanwezig op een door de Association Seine-Nord georganiseerde lobby-bijeenkomst, met een 100-tal lokale politici en andere belanghebbenden. Daar verklaarde hij het Seine-Nordproject niet te willen afblazen, maar wel ‘in de goede richting’ te willen sturen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer