Heropening Apeldoorns Kanaal steeds dichterbij

Het traject Hattem-Heerde van het Apeldoorns Kanaal moet tussen nu en 2015 bevaarbaar worden gemaakt voor kleine motorjachten. Dat is het streven van de Stichting Apeldoorns Kanaal in het nieuwe beleidsplan 2011-2015.

Het vijfde en zesde pand van het kanaal moeten daarvoor worden gebaggerd en de bruggen op dit traject moeten weer beweegbaar worden gemaakt.  Een aantal eenvoudige aanlegplaatsen en  een formele aanwijzing als vaarweg, zodat een vaarwegbeheerder kan worden aangewezen, maken het plaatje af. De Stichting wil proberen Wapenveld in 2014 bereikbaar te krijgen voor de recreatietoervaart vanaf de IJssel. De gemeente Hattem heeft al een aantal maatregelen getroffen voor de bevaarbaarheid van het zesde pand. Gemeenten en provincie hebben de afgelopen jaren al zo’n 11 miljoen euro geïnvesteerd in het kanaal.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer