Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Grootste ijzerertsschip ter wereld in Oman

OMAN

Deze week arriveert de Vale Brasil – het grootste ijzerertsschip ter wereld – op de nieuwe ijzerertsterminal van Vale te Sohar, in het noorden van Oman. De datum van de officiële openingsceremonie is nog niet bekend, maar in 2011 is de 1,4 kilometer lange terminal reeds goed voor de overslag van tussen de 6 en 8 miljoen ton. De Sohar Industrial Port Company is een 50/50 joint venture van Havenbedrijf Rotterdam met het sultanaat van Oman.

1 / 1
v

v

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • joep

  En daar zou ik heel graag een kijkje op willen nemen. Indrukwekkend.

  Gr

 • Tjoeners

  Is ook wel iets voor hier op de rhein, nog meer tonnen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook