SGP Werkendam wil geen veerdienst op zondag

De Werkendamse SGP ziet helemaal niets in het op zondag laten varen van het nieuwe veer Werkendam- Hardinxveld-Gorinchem-Sleeuwijk.

De nieuwe verbinding met veertaxi’s van de gemeente Gorinchem vervangt straks de bestaande voetveren Werkendam-Boven-Hardinxveld en Gorinchem-Sleeuwijk. Beide veren varen niet op zondag. Het veer naar Boven-Hardinxveld vanwege de zondagsrust en het veer Sleeuwijk-Gorinchem vanwege het te geringe passagiersaanbod. ‘Varen op zondag doet de SGP pijn. Laat de rustdag met rust’, stelde SGP-raadslid Arjan Versluis. Hij drong tevens aan op navraag over het standpunt van de gemeente Hardinxveld over de zondagsrust. Versluis kreeg bijval van Henrico Bassie van de ChristenUnie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (25)

  • Wil degene die het zo belangrijk vind dat het pontje op zondag vaart
    Er dan op zijn minst voor zorgen dat het rendabel is om te varen
    er komt geen HOND (en mens) op af
    dus in plaats van stellingen op te werpen waar je echt geen verstand van heb !!!!!!!!!!! kun je beter de pont promoten
    Veel succes je krijgt het nog druk denk ik .

    Geplaatst door: Trotse Werkendammer op
  • @Henk
    Wees gerust ze hebben bij de SGP een horloge om en een klok op het kantoor dus dat zit goed.

    Geplaatst door: Dirk Steenstra op
  • Als jullie allemaal zo keurig volgens de bijbel handelen ,dan heb je die agenten op zondag toch ook niet nodig om de orde te kunnen handhaven.

    Geplaatst door: wan. op
  • Is de SGP nog van deze tijd ?

    Geplaatst door: Henk op
  • het verschil tussen een pont baas en politieman?
    ( niet te hopen dat de politieman ook de pontbaas….)

    pontbaas is geen absolute noodzakelijkheid, meer voor recreatie,
    politieman is (helaas) nodig om de orde te kunnen handhaven.

    een goede vracht voor de maandag? dan geen vracht, dat is inderdaad het gevolg, heel simpel.

    de SGP niet van deze tijd?

    leest u ook de verhalen van vrouwen die de SGP 100 % steunen. U hebt het er moeilijker mee, met die vrouwen, dan wij hoor.
    waarom moet een ander ons opleggen hoe wij er mee omgaan, vertel dat eens?

    de SGP is niet veranderd in 90 jaar

    waarom moet de rust weg?

    Geplaatst door: Dirk jaja op
  • @Dirk,ik vind dat helemaal geen rare uitspraak over de politie,ziekenhuispersoneel enzovoort,wie zorgt er voor bijvoorbeeld gas,water en licht op zondag? niet onze lieve heer in elk geval maar wel de mensen die zondags werken voor u en de rest van Nederland en als mijn vrouw zondags naar haar werk gaat in het ziekenhuis 60 kilometer bij ons thuis vandaan is het toch wel fijn dat het tankstation geen zondagsrust houdt,ik respecteer iedereen die zondagsrust houdt maar verwacht ook dat diegenen die het wel doen respecteren dat ik en vele anderen met mij dat niet doen.

    Geplaatst door: Ovcák op
  • SGP = niet van deze tijdgeest…

    Passief kiesrecht
    Vrouwen mogen wel volwaardig lid worden van de partij, maar hebben geen passief kiesrecht. Dat wil zeggen dat zij de SGP niet mogen vertegenwoordigen in bijvoorbeeld de Tweede Kamer of een gemeenteraad. Op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 9 juni staan dan ook alleen mannen.

    In strijd met de wet
    Volgens uitspraak van de Raad mag de partij vrouwen niet uitsluiten van passief kiesrecht omdat ze daarmee handelt in strijd met het VN-Vrouwenverdrag. De Staat is verplicht ervoor te zorgen dat de partij hun dit recht toekent.

    De SGP vindt het besluit van de Hoge Raad ‘onbegrijpelijk’. De partij beroept zich op de godsdienstvrijheid en de vrijheid van vereniging. Maar hoe denken SGP-vrouwen hierover? In Netwerk reacties van drie vrouwelijke SGP-aanhangers.

    Geplaatst door: lucas op
  • @dirk en als jij op vrijdag een heel mooie vracht krijgt aangeboden voor een bijzonder mooi bedrag, maar dit moet er wel op maandag zijn, ga jij niet varen….. jawel ala je wat kunt verdienen op zondag is de bijbel ineens niet zo heilig meer.

    Geplaatst door: lucas op
  • @dirk, wat is het verschil tussen een werkende politieman op zondag en een pontbaas.
    Ze dienen allebij het algemene nut van mensen..de een help de ander zet over????

    Geplaatst door: lucas op
  • dat is weer zo’n rare uitspraak over de politie.
    slaat nergens op.

    Geplaatst door: DIRk op
  • het is niet iets wat de sgp verzint of bedenkt

    dat wat de SGP voorstaat ligt gegrond op de BIJBEL
    de zondag rustdag,naar de kerk gaan, dan hoeft er geen pont te varen.ook niet om naar de kerk te gaan.
    waarom mag iemand die de pont wel wil laten varen dit wel op leggen aan iemand die dit niet wil?

    pontje vaart nu ook niet en men komt echt niks te kort in Werkendam en HArdinxveld

    Geplaatst door: Dirk op
  • Hebben de gemeenteraadsleden uit Werkendam er dan geen moeite mee dat de politie, brandweer en ziekenhuis en verpleeghuispersoneel wel op zondag gewoon hun werkt doet.
    Of maken zij op zondag “nooit” gebruik van deze mensen…

    Geplaatst door: lucas op
  • Een veerpont lijkt me een onderdeel van de openbare nutsvoorziening/openbaar vervoer. Wanneer de gemeenteraad (SGP en aanhang) beslist dat de pont niet mag varen op zondag is dat op zijn minst merkwaardig.
    Stel je voor dat er in een gemeente een zeer “groene” raad wordt gekozen die vindt dat er op zaterdag wegens het milieu (dat is immers hun religie) niet gereden mag worden met auto’s, zijn we dan ook akkoord omdat de meerderheid dat zo wil?
    Spijtig voor de huidige pontbaas dat hij zijn job verliest. Maar het is kiezen of kabelen. Wat het zwaarst is, mot het zwaarst wegen.
    Ieder zijn overtuiging maar leg die niet op aan de rest.

    Geplaatst door: De Egel op
  • als u het niet goed vind dat er over wordt gedebateerd is het wellicht een idee om ook uw commentaar voor u te houden.
    de gemeenteraad wordt gevraagd een standpunt in te nemen, dan is het heel normaal dat de SGP haar mening geeft.

    Geplaatst door: Dirk op
  • Dit gaat nergens over of dat pontje nu wel of niet vaart moet dat de Schuttevaer halen,
    wat ik meer hypocriet vindt is dat de jeugd op Zaterdagavond op stap moet naar andere uitgaansgelegenheden in andere steden met de auto .
    Dus de Cafes en andere gelegenheden open houden in de gelovige gemeentes zodat de jeugd geen km auto moet rijden met alle gevolgen van dien, niet iedereen is zo verstandig om de Bob te spelen.
    lees ook dat de ponten voor calamiteiten gebruikt gaan worden, hoe zit dat daarmee, denk toch dat daar ook een deel subsidie in zit.

    Geplaatst door: Hagens op
  • maar wat als je nou in werkendam woont en naar de kerk wil in hardinxveld? laat dat pontje nou gewoon varen. als je er geen gebruik van wil maken neem je de pont toch niet op zondag? wat een gezeik. gaan we nu hier nu ook al ruzie om maken? er worden in de wereld al voor mindere dingen mensen de strot afgesneden door die besneden mannetjes is jurken. dus heren van die refo partij, hebben jullie niks anders te doen dan hierover te debatteren? maak je eens druk om serieuzere zaken daar in en om werkendam, zoals fatsoenlijke ligplaatsen. dan komt het misschien nog wel eens goed daar in werkendam

    Geplaatst door: ijsselpik op
  • Als er te weinig passagiersaanbod is op zondag dan lijkt me dat een goede reden om dat pontje niet te laten varen.

    Bij de andere verbinding die puur niet vaart vanwege de zondagsrust, denk ik dat het ook geen probleem is. Want wat is er te beleven in die omgeving op zondag, dat een enorme stroom ongelovigen zou moet trekken?

    Geplaatst door: henriette op
  • De veerdienst Kop van het land – Werkendam (Nieuwe Merwede) vaart wel op zondag, al jaren en jaren. Maar ja, de veerstoep ligt denk ik niet binnen de Werkendamse gemeentegrens.
    Tja, vraagtekens bij de zondagsrust. Ik zou zeggen, “de kerk in het midden houden”. Het is niet te hopen dat de subsidie vervalt door het niet laten varen op zondag. Misschien kan de huidige veerschipper een roostervrije zondag krijgen?
    Ik denk dat men gewoon even moet wennen aan het idee….

    Geplaatst door: Lisa op
  • Ik vind dat,als ze iemand kunnen vinden die op zondag wil werken,er best met een pontje gevaren mag worden.
    En ik vind ook dat hier beneden wel beledigend is gereageerd.Dat is toch ook nergens voor nodig.
    Een tunnel graven is een goede oplossing.

    Geplaatst door: varensvrouw op
  • ik lees heel vreemde reactie’s. Ik lees ze maar alsof die geschreven zijn door iemand die niet alles meer op een rijtje heeft.

    walgelijk gewoon!

    waarom dringt u ons wel op om het pontje wel te laten varen, dat mag wel?
    pontje vaart nu ook niet en dat gaat toch ook

    Geplaatst door: Dirk op
  • Als er in die gemeenten een meerderheid is van democratisch gekozen gemeenteraadsleden die dat standpunt voorstaan dan heeft blijkbaar de meerderheid van de bevolking gestemd voor het uitdragen van een bepaald gedachtegoed (cda,cu en sgp vormen daar een meerderheid) kortom je kan voor zijn of tegen maar de meerderheid beslist

    Geplaatst door: harm op
  • ik dring niemand een geloof op, maar b.v. de “refo-pontbaas” van het oude veertje, moet een andere baan gaan zoeken, omdat van jullie zonodig dat veer moet varen op zondag!!!!!

    Geplaatst door: Peter op
  • Kerkendam doet zijn naam weer eer aan !!!

    Geplaatst door: kees op
  • Varen met die veerpont.
    Dan kunnen de mensen die met veerpont willen met de veerpont. En mensen die in de kerk willen zitten kunnen naar de kerk. Iedereen zijn eigen invulling van de zondag. Het is erg dat een kleine groep mensen hun wil opdringt aan de rest.

    Geplaatst door: Dorus op
  • Als je er zelf zondags geen gebruik van wil maken is dat prima, maar leg dit gedachtengoed een ander niet op! Er zijn ook mensen die geloven maar wél op zondag hun ouders of vrienden willen bezoeken om maar iets te noemen.

    Geplaatst door: hans op

Reageer

SGP Werkendam wil geen veerdienst op zondag | Schuttevaer.nl

SGP Werkendam wil geen veerdienst op zondag

De Werkendamse SGP ziet helemaal niets in het op zondag laten varen van het nieuwe veer Werkendam- Hardinxveld-Gorinchem-Sleeuwijk.

De nieuwe verbinding met veertaxi’s van de gemeente Gorinchem vervangt straks de bestaande voetveren Werkendam-Boven-Hardinxveld en Gorinchem-Sleeuwijk. Beide veren varen niet op zondag. Het veer naar Boven-Hardinxveld vanwege de zondagsrust en het veer Sleeuwijk-Gorinchem vanwege het te geringe passagiersaanbod. ‘Varen op zondag doet de SGP pijn. Laat de rustdag met rust’, stelde SGP-raadslid Arjan Versluis. Hij drong tevens aan op navraag over het standpunt van de gemeente Hardinxveld over de zondagsrust. Versluis kreeg bijval van Henrico Bassie van de ChristenUnie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (25)

  • Wil degene die het zo belangrijk vind dat het pontje op zondag vaart
    Er dan op zijn minst voor zorgen dat het rendabel is om te varen
    er komt geen HOND (en mens) op af
    dus in plaats van stellingen op te werpen waar je echt geen verstand van heb !!!!!!!!!!! kun je beter de pont promoten
    Veel succes je krijgt het nog druk denk ik .

    Geplaatst door: Trotse Werkendammer op
  • @Henk
    Wees gerust ze hebben bij de SGP een horloge om en een klok op het kantoor dus dat zit goed.

    Geplaatst door: Dirk Steenstra op
  • Als jullie allemaal zo keurig volgens de bijbel handelen ,dan heb je die agenten op zondag toch ook niet nodig om de orde te kunnen handhaven.

    Geplaatst door: wan. op
  • Is de SGP nog van deze tijd ?

    Geplaatst door: Henk op
  • het verschil tussen een pont baas en politieman?
    ( niet te hopen dat de politieman ook de pontbaas….)

    pontbaas is geen absolute noodzakelijkheid, meer voor recreatie,
    politieman is (helaas) nodig om de orde te kunnen handhaven.

    een goede vracht voor de maandag? dan geen vracht, dat is inderdaad het gevolg, heel simpel.

    de SGP niet van deze tijd?

    leest u ook de verhalen van vrouwen die de SGP 100 % steunen. U hebt het er moeilijker mee, met die vrouwen, dan wij hoor.
    waarom moet een ander ons opleggen hoe wij er mee omgaan, vertel dat eens?

    de SGP is niet veranderd in 90 jaar

    waarom moet de rust weg?

    Geplaatst door: Dirk jaja op
  • @Dirk,ik vind dat helemaal geen rare uitspraak over de politie,ziekenhuispersoneel enzovoort,wie zorgt er voor bijvoorbeeld gas,water en licht op zondag? niet onze lieve heer in elk geval maar wel de mensen die zondags werken voor u en de rest van Nederland en als mijn vrouw zondags naar haar werk gaat in het ziekenhuis 60 kilometer bij ons thuis vandaan is het toch wel fijn dat het tankstation geen zondagsrust houdt,ik respecteer iedereen die zondagsrust houdt maar verwacht ook dat diegenen die het wel doen respecteren dat ik en vele anderen met mij dat niet doen.

    Geplaatst door: Ovcák op
  • SGP = niet van deze tijdgeest…

    Passief kiesrecht
    Vrouwen mogen wel volwaardig lid worden van de partij, maar hebben geen passief kiesrecht. Dat wil zeggen dat zij de SGP niet mogen vertegenwoordigen in bijvoorbeeld de Tweede Kamer of een gemeenteraad. Op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 9 juni staan dan ook alleen mannen.

    In strijd met de wet
    Volgens uitspraak van de Raad mag de partij vrouwen niet uitsluiten van passief kiesrecht omdat ze daarmee handelt in strijd met het VN-Vrouwenverdrag. De Staat is verplicht ervoor te zorgen dat de partij hun dit recht toekent.

    De SGP vindt het besluit van de Hoge Raad ‘onbegrijpelijk’. De partij beroept zich op de godsdienstvrijheid en de vrijheid van vereniging. Maar hoe denken SGP-vrouwen hierover? In Netwerk reacties van drie vrouwelijke SGP-aanhangers.

    Geplaatst door: lucas op
  • @dirk en als jij op vrijdag een heel mooie vracht krijgt aangeboden voor een bijzonder mooi bedrag, maar dit moet er wel op maandag zijn, ga jij niet varen….. jawel ala je wat kunt verdienen op zondag is de bijbel ineens niet zo heilig meer.

    Geplaatst door: lucas op
  • @dirk, wat is het verschil tussen een werkende politieman op zondag en een pontbaas.
    Ze dienen allebij het algemene nut van mensen..de een help de ander zet over????

    Geplaatst door: lucas op
  • dat is weer zo’n rare uitspraak over de politie.
    slaat nergens op.

    Geplaatst door: DIRk op
  • het is niet iets wat de sgp verzint of bedenkt

    dat wat de SGP voorstaat ligt gegrond op de BIJBEL
    de zondag rustdag,naar de kerk gaan, dan hoeft er geen pont te varen.ook niet om naar de kerk te gaan.
    waarom mag iemand die de pont wel wil laten varen dit wel op leggen aan iemand die dit niet wil?

    pontje vaart nu ook niet en men komt echt niks te kort in Werkendam en HArdinxveld

    Geplaatst door: Dirk op
  • Hebben de gemeenteraadsleden uit Werkendam er dan geen moeite mee dat de politie, brandweer en ziekenhuis en verpleeghuispersoneel wel op zondag gewoon hun werkt doet.
    Of maken zij op zondag “nooit” gebruik van deze mensen…

    Geplaatst door: lucas op
  • Een veerpont lijkt me een onderdeel van de openbare nutsvoorziening/openbaar vervoer. Wanneer de gemeenteraad (SGP en aanhang) beslist dat de pont niet mag varen op zondag is dat op zijn minst merkwaardig.
    Stel je voor dat er in een gemeente een zeer “groene” raad wordt gekozen die vindt dat er op zaterdag wegens het milieu (dat is immers hun religie) niet gereden mag worden met auto’s, zijn we dan ook akkoord omdat de meerderheid dat zo wil?
    Spijtig voor de huidige pontbaas dat hij zijn job verliest. Maar het is kiezen of kabelen. Wat het zwaarst is, mot het zwaarst wegen.
    Ieder zijn overtuiging maar leg die niet op aan de rest.

    Geplaatst door: De Egel op
  • als u het niet goed vind dat er over wordt gedebateerd is het wellicht een idee om ook uw commentaar voor u te houden.
    de gemeenteraad wordt gevraagd een standpunt in te nemen, dan is het heel normaal dat de SGP haar mening geeft.

    Geplaatst door: Dirk op
  • Dit gaat nergens over of dat pontje nu wel of niet vaart moet dat de Schuttevaer halen,
    wat ik meer hypocriet vindt is dat de jeugd op Zaterdagavond op stap moet naar andere uitgaansgelegenheden in andere steden met de auto .
    Dus de Cafes en andere gelegenheden open houden in de gelovige gemeentes zodat de jeugd geen km auto moet rijden met alle gevolgen van dien, niet iedereen is zo verstandig om de Bob te spelen.
    lees ook dat de ponten voor calamiteiten gebruikt gaan worden, hoe zit dat daarmee, denk toch dat daar ook een deel subsidie in zit.

    Geplaatst door: Hagens op
  • maar wat als je nou in werkendam woont en naar de kerk wil in hardinxveld? laat dat pontje nou gewoon varen. als je er geen gebruik van wil maken neem je de pont toch niet op zondag? wat een gezeik. gaan we nu hier nu ook al ruzie om maken? er worden in de wereld al voor mindere dingen mensen de strot afgesneden door die besneden mannetjes is jurken. dus heren van die refo partij, hebben jullie niks anders te doen dan hierover te debatteren? maak je eens druk om serieuzere zaken daar in en om werkendam, zoals fatsoenlijke ligplaatsen. dan komt het misschien nog wel eens goed daar in werkendam

    Geplaatst door: ijsselpik op
  • Als er te weinig passagiersaanbod is op zondag dan lijkt me dat een goede reden om dat pontje niet te laten varen.

    Bij de andere verbinding die puur niet vaart vanwege de zondagsrust, denk ik dat het ook geen probleem is. Want wat is er te beleven in die omgeving op zondag, dat een enorme stroom ongelovigen zou moet trekken?

    Geplaatst door: henriette op
  • De veerdienst Kop van het land – Werkendam (Nieuwe Merwede) vaart wel op zondag, al jaren en jaren. Maar ja, de veerstoep ligt denk ik niet binnen de Werkendamse gemeentegrens.
    Tja, vraagtekens bij de zondagsrust. Ik zou zeggen, “de kerk in het midden houden”. Het is niet te hopen dat de subsidie vervalt door het niet laten varen op zondag. Misschien kan de huidige veerschipper een roostervrije zondag krijgen?
    Ik denk dat men gewoon even moet wennen aan het idee….

    Geplaatst door: Lisa op
  • Ik vind dat,als ze iemand kunnen vinden die op zondag wil werken,er best met een pontje gevaren mag worden.
    En ik vind ook dat hier beneden wel beledigend is gereageerd.Dat is toch ook nergens voor nodig.
    Een tunnel graven is een goede oplossing.

    Geplaatst door: varensvrouw op
  • ik lees heel vreemde reactie’s. Ik lees ze maar alsof die geschreven zijn door iemand die niet alles meer op een rijtje heeft.

    walgelijk gewoon!

    waarom dringt u ons wel op om het pontje wel te laten varen, dat mag wel?
    pontje vaart nu ook niet en dat gaat toch ook

    Geplaatst door: Dirk op
  • Als er in die gemeenten een meerderheid is van democratisch gekozen gemeenteraadsleden die dat standpunt voorstaan dan heeft blijkbaar de meerderheid van de bevolking gestemd voor het uitdragen van een bepaald gedachtegoed (cda,cu en sgp vormen daar een meerderheid) kortom je kan voor zijn of tegen maar de meerderheid beslist

    Geplaatst door: harm op
  • ik dring niemand een geloof op, maar b.v. de “refo-pontbaas” van het oude veertje, moet een andere baan gaan zoeken, omdat van jullie zonodig dat veer moet varen op zondag!!!!!

    Geplaatst door: Peter op
  • Kerkendam doet zijn naam weer eer aan !!!

    Geplaatst door: kees op
  • Varen met die veerpont.
    Dan kunnen de mensen die met veerpont willen met de veerpont. En mensen die in de kerk willen zitten kunnen naar de kerk. Iedereen zijn eigen invulling van de zondag. Het is erg dat een kleine groep mensen hun wil opdringt aan de rest.

    Geplaatst door: Dorus op
  • Als je er zelf zondags geen gebruik van wil maken is dat prima, maar leg dit gedachtengoed een ander niet op! Er zijn ook mensen die geloven maar wél op zondag hun ouders of vrienden willen bezoeken om maar iets te noemen.

    Geplaatst door: hans op

Reageer