Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

MTU-studie: beste klimaatneutrale aandrijving verschilt per vaarprofiel 

ROTTERDAM

Een klimaatneutrale combinatie van verbrandingsmotoren op methanol en elektrische aandrijving met brandstofcellen gooit hoge ogen als het gaat om actieradius, maar is niet in alle vaarprofielen optimaal. Dat blijkt uit een studie van MTU in Friedrichshaven, waarbij drie klimaatneutrale voortstuwingen werden vergeleken voor een dubbelschroefs sleepboot van 28 meter met een vermogen van 5000 kW.

1 / 3
De verschillende voortstuwingsmogelijkheden zijn doorgerekend op een fictieve dubbelschroefs zeesleper. Voorbeeldfoto Shutterstock

De verschillende voortstuwingsmogelijkheden zijn doorgerekend op een fictieve dubbelschroefs zeesleper. Voorbeeldfoto Shutterstock

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook