Gezonken

Vermisten na aanvaring vrachtschepen in Duitse deel van Noordzee

Bij een aanvaring tussen het vrachtschip Verity en de bulkcarrier Polesie in de Duitse Bocht is het 91 meter lange Britse vrachtschip vanmorgen rond vijf uur gezonken. De 190 meter lange bulkcarrier liep geen grote schade op. Diverse hulpdiensten zijn ter plaatse en aan de zoekactie doet ook het cruiseschip Iona mee.

Polesie vrachtschip
De Polesie, een van de schepen die betrokken is bij de aanvaring. Foto Vesselfinder / Krisztian Balla

De aanvaring had plaats op 12 mijl ten zuidwesten van Helgoland, 17 mijl ten  noordoosten van het eiland. Van de Verity waren vanaf drie uur geen AIS signalen meer opgevangen; ook werd geen noodoproep gedaan.

Drenkeling

Direct na de aanvaring kon een drenkeling uit het water worden gehaald. Aan de zoekactie wordt meegedaan door de reddingskruisers Hermann Marwede van station Helgoland en de Bernhard Gruben van station Hooksiel van de DGzRS. Vanaf de Hermann Marwede wordt de zoekactie gecoördineerd. De zoekactie werd snel uitgebreid met de noodsleepboot Nordic, de loodstender Wangerooge , de waterpolitieboot Sylt en de SAR-helikopter Sea King van de Duitse marine.

Later voegden ook  de DGzRS reddingskruiser Anneliese Kramer uit Cuxhaven), de Atair van de maritieme en hydrografische dienst, het multifunctionele vaartuig Mellum van de WSV en de waterpolitieboot W 3 bij de zoekende vaartuigen. Vanuit de lucht wordt ook gezocht met het sensorvliegtuig DO228 van het havariecommando. Het cruiseschip Iona blijft in de buurt omdat aan boord van dat schip goede medische faciliteiten zijn. Verder medisch personeel wordt door de helikopter van het havariecommando ingevlogen.

Daarnaast laat het havariecommand het DO228 sensorvliegtuig over het zeegebied vliegen. Het cruiseschip IONA blijft in de buurt; aan boord van het schip kunnen mensen medische zorg krijgen van de artsen aan boord. Verder medisch personeel werd door het havariekommando per helikopter naar de plaats van het aanvaring ingevlogen.

Vermisten na aanvaring vrachtschepen in Duitse deel van Noordzee | Schuttevaer.nl
Gezonken

Vermisten na aanvaring vrachtschepen in Duitse deel van Noordzee

Bij een aanvaring tussen het vrachtschip Verity en de bulkcarrier Polesie in de Duitse Bocht is het 91 meter lange Britse vrachtschip vanmorgen rond vijf uur gezonken. De 190 meter lange bulkcarrier liep geen grote schade op. Diverse hulpdiensten zijn ter plaatse en aan de zoekactie doet ook het cruiseschip Iona mee.

Polesie vrachtschip
De Polesie, een van de schepen die betrokken is bij de aanvaring. Foto Vesselfinder / Krisztian Balla

De aanvaring had plaats op 12 mijl ten zuidwesten van Helgoland, 17 mijl ten  noordoosten van het eiland. Van de Verity waren vanaf drie uur geen AIS signalen meer opgevangen; ook werd geen noodoproep gedaan.

Drenkeling

Direct na de aanvaring kon een drenkeling uit het water worden gehaald. Aan de zoekactie wordt meegedaan door de reddingskruisers Hermann Marwede van station Helgoland en de Bernhard Gruben van station Hooksiel van de DGzRS. Vanaf de Hermann Marwede wordt de zoekactie gecoördineerd. De zoekactie werd snel uitgebreid met de noodsleepboot Nordic, de loodstender Wangerooge , de waterpolitieboot Sylt en de SAR-helikopter Sea King van de Duitse marine.

Later voegden ook  de DGzRS reddingskruiser Anneliese Kramer uit Cuxhaven), de Atair van de maritieme en hydrografische dienst, het multifunctionele vaartuig Mellum van de WSV en de waterpolitieboot W 3 bij de zoekende vaartuigen. Vanuit de lucht wordt ook gezocht met het sensorvliegtuig DO228 van het havariecommando. Het cruiseschip Iona blijft in de buurt omdat aan boord van dat schip goede medische faciliteiten zijn. Verder medisch personeel wordt door de helikopter van het havariecommando ingevlogen.

Daarnaast laat het havariecommand het DO228 sensorvliegtuig over het zeegebied vliegen. Het cruiseschip IONA blijft in de buurt; aan boord van het schip kunnen mensen medische zorg krijgen van de artsen aan boord. Verder medisch personeel werd door het havariekommando per helikopter naar de plaats van het aanvaring ingevlogen.