Column

Nieuwe KNMI-klimaatscenario’s, koers bepalen in onzekere tijden

De toekomst is vaak ongewis. Als het gaat om klimaatverandering proberen wetenschappers en experts ons een beeld te geven van de toekomst. Het KNMI heeft onlangs het laatste IPCC-rapport vertaald naar nieuwe klimaatscenario’s die ons land de komende decennia zullen beïnvloeden. Nederland moet zich voorbereiden op zwaardere weersextremen. Nat wordt natter, heet wordt heter, droog wordt droger.

Lijdia Pater-de Groot
Lijdia Pater-de Groot schrijft maandelijks een column voor Schuttevaer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nieuwe KNMI-klimaatscenario’s, koers bepalen in onzekere tijden | Schuttevaer.nl
Column

Nieuwe KNMI-klimaatscenario’s, koers bepalen in onzekere tijden

De toekomst is vaak ongewis. Als het gaat om klimaatverandering proberen wetenschappers en experts ons een beeld te geven van de toekomst. Het KNMI heeft onlangs het laatste IPCC-rapport vertaald naar nieuwe klimaatscenario’s die ons land de komende decennia zullen beïnvloeden. Nederland moet zich voorbereiden op zwaardere weersextremen. Nat wordt natter, heet wordt heter, droog wordt droger.

Lijdia Pater-de Groot
Lijdia Pater-de Groot schrijft maandelijks een column voor Schuttevaer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer