Kamervragen SP

Dreigt tekort aan ontgassingsinstallaties?

Kamerlid Mahir Alkaya (SP) wil van demissionair minister Harbers weten wat de overheid er aan doet om te zorgen voor voldoende ontgassingsinstallaties. Uiterlijk 1 juli 2024 komt er een verbod op varend ontgassen. Vanaf dan moeten binnenvaarttankers gebruik maken van de installaties, maar schippers maken zich zorgen over een tekort daaraan. ‘Kunt u garanderen dat het lukt om tijdig voldoende ontgassingsinstallaties in te richten?’

Kamerlid Mahir Alkaya (SP) wil ook weten hoe de minister ervoor zorgt dat de financiële lasten niet bij de schippers terechtkomen. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Dreigt tekort aan ontgassingsinstallaties? | Schuttevaer.nl
Kamervragen SP

Dreigt tekort aan ontgassingsinstallaties?

Kamerlid Mahir Alkaya (SP) wil van demissionair minister Harbers weten wat de overheid er aan doet om te zorgen voor voldoende ontgassingsinstallaties. Uiterlijk 1 juli 2024 komt er een verbod op varend ontgassen. Vanaf dan moeten binnenvaarttankers gebruik maken van de installaties, maar schippers maken zich zorgen over een tekort daaraan. ‘Kunt u garanderen dat het lukt om tijdig voldoende ontgassingsinstallaties in te richten?’

Kamerlid Mahir Alkaya (SP) wil ook weten hoe de minister ervoor zorgt dat de financiële lasten niet bij de schippers terechtkomen. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer