Groene methanol

Kapitein Laura Maersk: ‘Nu kan ik mijn kinderen vertellen dat ik echt iets voor het klimaat doe’

Met haar 172 meter en een capaciteit van 2136 teu is de Laura Maersk een klein containerschip in vergelijking met haar grote fossiele zus, de Maersk Marseille, die achter haar ligt bij de APM-terminal in Rotterdam. Desondanks is ze wel heel bijzonder. De Laura Maersk is het eerste containerschip dat op groene methanol vaart.

De Laura Maersk aan de kade bij APM Terminal Foto's Nienke Eusterbrock

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kapitein Laura Maersk: ‘Nu kan ik mijn kinderen vertellen dat ik echt iets voor het klimaat doe’ | Schuttevaer.nl
Groene methanol

Kapitein Laura Maersk: ‘Nu kan ik mijn kinderen vertellen dat ik echt iets voor het klimaat doe’

Met haar 172 meter en een capaciteit van 2136 teu is de Laura Maersk een klein containerschip in vergelijking met haar grote fossiele zus, de Maersk Marseille, die achter haar ligt bij de APM-terminal in Rotterdam. Desondanks is ze wel heel bijzonder. De Laura Maersk is het eerste containerschip dat op groene methanol vaart.

De Laura Maersk aan de kade bij APM Terminal Foto's Nienke Eusterbrock

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer