Transparantie verkoopprijzen

GMS presenteert digitale marktplaats voor sloopschepen

GMS, een inkoper van sloopschepen uit de Verenigde Arabische Emiraten, heeft ’s werelds eerste digitale scheepsplatform voor scheepsrecycling  gepresenteerd. Dit Ship Recycling Portal wordt een soort Marktplaats voor afgedankte schepen, waarbij slopers en recyclebedrijven live kunnen bieden én kunnen zien wie schepen voor welke prijs heeft gekocht.

Een sloopwerf in Alang, India. (Foto Shipbreaking Platform) Shipbreaking Platform

GMS presenteerde het platform tijdens een exclusief evenement voor 80 scheepsrecyclers in India. Bedoeling is dat het een ‘revolutie’ teweeg brengt in de scheepsrecyclingindustrie. De aan- en verkoop van sloopschepen moet er handiger, transparanter en efficiënter door worden. Op het platform zijn realtime veilingen, waarbij ook de prijzen staan die andere scheepsrecyclers bieden.

De vraag naar online handelen ontstond tijdens de Coronacrisis. Dankzij het zijn persoonlijke onderhandelingen overbodig, alles gaat online. Bedoeling is dat zoveel mogelijk scheepseigenaren toegang krijgen tot het platform, waardoor het aanbod enorm zal zijn.

‘Scheepsrecycling is een belangrijke pijler van de maritieme industrie en het is tijd deze naar het digitale tijdperk te brengen’, zegt Anil Sharma, oprichter en CEO van GMS.

De software voor het platform is momenteel nog niet beschikbaar, bedoeling is dat het Ship Recycling Portal snel online komt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

GMS presenteert digitale marktplaats voor sloopschepen | Schuttevaer.nl
Transparantie verkoopprijzen

GMS presenteert digitale marktplaats voor sloopschepen

GMS, een inkoper van sloopschepen uit de Verenigde Arabische Emiraten, heeft ’s werelds eerste digitale scheepsplatform voor scheepsrecycling  gepresenteerd. Dit Ship Recycling Portal wordt een soort Marktplaats voor afgedankte schepen, waarbij slopers en recyclebedrijven live kunnen bieden én kunnen zien wie schepen voor welke prijs heeft gekocht.

Een sloopwerf in Alang, India. (Foto Shipbreaking Platform) Shipbreaking Platform

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer