Open Dag

B&B Crew Management: ‘Visserman is de binnenvaartschipper van de toekomst’

Terwijl de werkgelegenheid in de visserij afneemt, staan andere maritieme sectoren juist te springen om personeel. Zomaar overstappen kan niet, je hebt de juiste papieren nodig. Maar zodra je die hebt kun je als ex-visserman echt overal aan de slag, zeggen Piet Beer en Siem Buis van B&B Crew Management. Het bedrijf biedt zeevarenden via een training de kans zich om te scholen naar de binnenvaart. Op 23 september houdt het bedrijf een open dag.

Piet Beer (l) en Siem Buis van B&B Crew Management.
Piet Beer (l) en Siem Buis van B&B Crew Management. Foto B&B

‘Vissermannen worden van zee gejaagd, ze zijn aangeschoten wild’, zegt Buis. ‘Natuurlijk zullen er altijd mogelijkheden blijven, maar die worden wel steeds minder. Dan is het goed je oogkleppen af te doen en te zorgen voor een reservemogelijkheid, een back-up, zodat je aan het werk kunt blijven.’

B&B Crew Management houdt de open dag samen met het nevenbedrijf TVK Instructie, dat veiligheidstrainingen geeft. Tijdens de open dag zijn alle trainingsfaciliteiten te bezichtigen én te ervaren. ‘We houden demonstraties en bezoekers kunnen zelf aan de slag met de oefenstof’, vertelt Buis die het bedrijf twee jaar geleden overnam.

De open dag van B&B Crew Management en TVK Instructie is zaterdag 23 september tussen 10:00 en 15:00 uur te bezoeken aan de Escudo 17 in Emmeloord.

B&B Crew Management: ‘Visserman is de binnenvaartschipper van de toekomst’ | Schuttevaer.nl
Open Dag

B&B Crew Management: ‘Visserman is de binnenvaartschipper van de toekomst’

Terwijl de werkgelegenheid in de visserij afneemt, staan andere maritieme sectoren juist te springen om personeel. Zomaar overstappen kan niet, je hebt de juiste papieren nodig. Maar zodra je die hebt kun je als ex-visserman echt overal aan de slag, zeggen Piet Beer en Siem Buis van B&B Crew Management. Het bedrijf biedt zeevarenden via een training de kans zich om te scholen naar de binnenvaart. Op 23 september houdt het bedrijf een open dag.

Piet Beer (l) en Siem Buis van B&B Crew Management.
Piet Beer (l) en Siem Buis van B&B Crew Management. Foto B&B

‘Vissermannen worden van zee gejaagd, ze zijn aangeschoten wild’, zegt Buis. ‘Natuurlijk zullen er altijd mogelijkheden blijven, maar die worden wel steeds minder. Dan is het goed je oogkleppen af te doen en te zorgen voor een reservemogelijkheid, een back-up, zodat je aan het werk kunt blijven.’

B&B Crew Management houdt de open dag samen met het nevenbedrijf TVK Instructie, dat veiligheidstrainingen geeft. Tijdens de open dag zijn alle trainingsfaciliteiten te bezichtigen én te ervaren. ‘We houden demonstraties en bezoekers kunnen zelf aan de slag met de oefenstof’, vertelt Buis die het bedrijf twee jaar geleden overnam.

De open dag van B&B Crew Management en TVK Instructie is zaterdag 23 september tussen 10:00 en 15:00 uur te bezoeken aan de Escudo 17 in Emmeloord.