interview

Leo ‘Blok de Knokker’ verdubbelt aantal passagiers Spido naar 600.000

Leo Blok is eigenaar van zes witte passagiersschepen die bij iedereen in Rotterdam en ver daarbuiten bekend zijn, die van de Koninklijke Spido. Ooit een rederij van de Havendienst die post naar op stroom liggende schepen bracht. Maar in 2006 gaat bij KPMG Accountancy een vennoot met pensioen, die zijn eigen spaargeld begeleidt. Hij koopt de Spido. Eerst als afstandelijk belegger, maar al snel als uitvoerend directeur. Blok de Knokker, noemen z’n vrienden hem, want onder zijn leiding verdubbelt het aantal passagiers naar 600.000 per jaar.

Rotterdammer Leo Blok is trots op zijn stad en zijn de iconische rondvaartrederij. Varen doet hij bij voorkeur alleen als Feyenoord aan boord komt. 'Ik doe in beginsel maar drie dingen bij de Spido: de financiën, de marketing en de events.' Foto's ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Leo ‘Blok de Knokker’ verdubbelt aantal passagiers Spido naar 600.000 | Schuttevaer.nl
interview

Leo ‘Blok de Knokker’ verdubbelt aantal passagiers Spido naar 600.000

Leo Blok is eigenaar van zes witte passagiersschepen die bij iedereen in Rotterdam en ver daarbuiten bekend zijn, die van de Koninklijke Spido. Ooit een rederij van de Havendienst die post naar op stroom liggende schepen bracht. Maar in 2006 gaat bij KPMG Accountancy een vennoot met pensioen, die zijn eigen spaargeld begeleidt. Hij koopt de Spido. Eerst als afstandelijk belegger, maar al snel als uitvoerend directeur. Blok de Knokker, noemen z’n vrienden hem, want onder zijn leiding verdubbelt het aantal passagiers naar 600.000 per jaar.

Rotterdammer Leo Blok is trots op zijn stad en zijn de iconische rondvaartrederij. Varen doet hij bij voorkeur alleen als Feyenoord aan boord komt. 'Ik doe in beginsel maar drie dingen bij de Spido: de financiën, de marketing en de events.' Foto's ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer