wereldhandel

Rederij Maersk ziet sterkere krimp containervervoer

De Deense containerrederij en vrachtvervoerder A.P. Møller-Maersk verwacht dat het wereldwijde containervolume dit jaar sterker zal dalen dan gedacht. Het bedrijf rekent nu op een krimp van wel 4 procent. Eerder werd gerekend op een krimp van maximaal 2,5 procent.

Containeroverslag op de tweede Maasvlakte in Rotterdam Europoort. Maersk, dat ongeveer een zesde van de wereldwijde containerhandel controleert, zette een omzet in de boeken van 13 miljard dollar Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rederij Maersk ziet sterkere krimp containervervoer | Schuttevaer.nl
wereldhandel

Rederij Maersk ziet sterkere krimp containervervoer

De Deense containerrederij en vrachtvervoerder A.P. Møller-Maersk verwacht dat het wereldwijde containervolume dit jaar sterker zal dalen dan gedacht. Het bedrijf rekent nu op een krimp van wel 4 procent. Eerder werd gerekend op een krimp van maximaal 2,5 procent.

Containeroverslag op de tweede Maasvlakte in Rotterdam Europoort. Maersk, dat ongeveer een zesde van de wereldwijde containerhandel controleert, zette een omzet in de boeken van 13 miljard dollar Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Hans van Rhoon

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer