Verzekeraar in gesprek met eigenaar

Kenner: ‘Schade aan vracht Fremantle Highway meer dan 300 miljoen euro’

Verzekeringsmaatschappij Japan P&I Club is in gesprek met eigenaar Shoei Kisen Kaisha van het door brand beschadigde vrachtschip Fremantle Highway over de schade aan het vaartuig. Dat meldt een woordvoerder van Japan P&I Club in een verklaring die werd verstuurd vanuit Tokio. Een kenner denkt dat de schade aan de vracht meer dan 300 miljoen euro kan bedragen. Het is nog niet duidelijk wie de verzekeraars zijn van de lading. Dat kan mogelijk lopen via de autofabrikanten.

EEMSHAVEN - Het uitgebrande autovrachtschip Fremantle Highway komt aan in de Eemshaven. Bij de brand op het vrachtschip met 3784 nieuwe auto's aan boord, waarvan iets minder dan vijfhonderd elektrische auto's, kwam een bemanningslid om het leven. ANP VINCENT JANNINK ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kenner: ‘Schade aan vracht Fremantle Highway meer dan 300 miljoen euro’ | Schuttevaer.nl
Verzekeraar in gesprek met eigenaar

Kenner: ‘Schade aan vracht Fremantle Highway meer dan 300 miljoen euro’

Verzekeringsmaatschappij Japan P&I Club is in gesprek met eigenaar Shoei Kisen Kaisha van het door brand beschadigde vrachtschip Fremantle Highway over de schade aan het vaartuig. Dat meldt een woordvoerder van Japan P&I Club in een verklaring die werd verstuurd vanuit Tokio. Een kenner denkt dat de schade aan de vracht meer dan 300 miljoen euro kan bedragen. Het is nog niet duidelijk wie de verzekeraars zijn van de lading. Dat kan mogelijk lopen via de autofabrikanten.

EEMSHAVEN - Het uitgebrande autovrachtschip Fremantle Highway komt aan in de Eemshaven. Bij de brand op het vrachtschip met 3784 nieuwe auto's aan boord, waarvan iets minder dan vijfhonderd elektrische auto's, kwam een bemanningslid om het leven. ANP VINCENT JANNINK ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer