Stremming

Middendeuren sluis Roermond worden uitgehesen, toedracht aanvaring onduidelijk

De middendeuren van sluis Roermond worden dinsdag 25 juli uitgehesen en op de kade geïnspecteerd. Dan wordt ook duidelijk hoe lang de stremming van de kolk nog gaat duren. De deuren werden vorige week aangevaren. Over hoe dat  heeft kunnen gebeuren bestaat onduidelijkheid.

Op een filmpje in de reacties op het eerdere bericht op Schuttevaer is goed te zien dat zeker één deur flink beschadigd is. Beeld uit reacties op Schuttevaer

De twee deuren in het midden van de sluis worden alleen gebruik wanneer met een halve kolk wordt geschut. Dat was maandagavond 17 juli het geval. Om water te besparen werd maar een deel van de ruim 260 meter lange kolk gebruikt. Kennelijk had de schipper van het containerschip Roermond Max dit niet in de gaten en ramde de deuren. Dat is goed te zien op video’s en foto’s en blijkt uit de reacties op Facebook van Schuttevaer. Het incident wordt bevestigd door Marnix Vos van Den Bosch Max BV. Volgens hem heeft de sluisbemanning niet duidelijk gemaakt dat de middendeuren gesloten waren. ‘De schipper had het vervolgens te laat door.’

Alleen lakschade

Rijkswaterstaat kan dat niet bevestigen. ‘Over de toedracht weten we nog weinig. Onze prioriteit ligt bij het zo spoedig mogelijk verhelpen van de stremming’, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland in een reactie.

Hoe snel de stremming verholpen is, hangt af van de schade aan de deuren. ‘Dat zal morgen blijken. Ook gaan er nog duikers de sluis in, om daar de schade in beeld te brengen.’

De schade aan de Roermond Max valt mee. ‘Er is alleen lakschade. Het schip blijft gewoon in de vaart’, zegt Vos.

Lees ook:

Stremming sluis Roermond na aanvaring middendeur

Kapitein Tim van Roermond Max redt stuurloos partyschip van de Maas

Middendeuren sluis Roermond worden uitgehesen, toedracht aanvaring onduidelijk | Schuttevaer.nl
Stremming

Middendeuren sluis Roermond worden uitgehesen, toedracht aanvaring onduidelijk

De middendeuren van sluis Roermond worden dinsdag 25 juli uitgehesen en op de kade geïnspecteerd. Dan wordt ook duidelijk hoe lang de stremming van de kolk nog gaat duren. De deuren werden vorige week aangevaren. Over hoe dat  heeft kunnen gebeuren bestaat onduidelijkheid.

Op een filmpje in de reacties op het eerdere bericht op Schuttevaer is goed te zien dat zeker één deur flink beschadigd is. Beeld uit reacties op Schuttevaer

De twee deuren in het midden van de sluis worden alleen gebruik wanneer met een halve kolk wordt geschut. Dat was maandagavond 17 juli het geval. Om water te besparen werd maar een deel van de ruim 260 meter lange kolk gebruikt. Kennelijk had de schipper van het containerschip Roermond Max dit niet in de gaten en ramde de deuren. Dat is goed te zien op video’s en foto’s en blijkt uit de reacties op Facebook van Schuttevaer. Het incident wordt bevestigd door Marnix Vos van Den Bosch Max BV. Volgens hem heeft de sluisbemanning niet duidelijk gemaakt dat de middendeuren gesloten waren. ‘De schipper had het vervolgens te laat door.’

Alleen lakschade

Rijkswaterstaat kan dat niet bevestigen. ‘Over de toedracht weten we nog weinig. Onze prioriteit ligt bij het zo spoedig mogelijk verhelpen van de stremming’, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland in een reactie.

Hoe snel de stremming verholpen is, hangt af van de schade aan de deuren. ‘Dat zal morgen blijken. Ook gaan er nog duikers de sluis in, om daar de schade in beeld te brengen.’

De schade aan de Roermond Max valt mee. ‘Er is alleen lakschade. Het schip blijft gewoon in de vaart’, zegt Vos.

Lees ook:

Stremming sluis Roermond na aanvaring middendeur

Kapitein Tim van Roermond Max redt stuurloos partyschip van de Maas